Metropolitan Testi Uygulama İzni

Değerli Velilerimiz;

       Okulumuzda okulöncesi eğitimi alan öğrencilerimizin 1. Sınıfa başlama olgunluğuna erişme düzeylerini belirleyerek sizlere fikir verebilmek amacıyla METROPOLİTAN Okul Olgunluk Ölçeği uygulanacaktır. Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, çocukların ilkokula hazır olma durumunu değerlendiren ve 6 alt bölümden oluşan bir testtir. Çocuğun ilkokulda ihtiyacı olacak alanlardan sözcük dağarcığı, kelime, nesne bilgisi, işitsel dikkati ve yönerge takibi, neden-sonuç ilişkisi kurabilme becerisi, görsel dikkat, sayı bilgisi, ince-motor kas ve el-göz koordinasyonu değerlendirilir.

            Bu değerlendirmedeki amacımız; öğrencimizde genel hazırlık, okuma yazma hazırlığı ve sayı hazırlığı olgunluğunun istenen düzeye ulaşıp ulaşmadığının belirlenmesi; henüz istenen düzeye ulaşmamış olgunluk alanlarının nasıl desteklenebileceği konusunda sizlerin bilgilendirilmesidir.

Sizden ricamız , öğrencilerimize bugün ki oyunumuz,etkinliğimiz…. gibi açıklamalarda bulunduğumuz için kaygı yaratmamak için önceden çocuklarımıza testin yapılacağı bilgisinin verilmemesidir.

İzin dilekçesini elde  okulumuza ulaştırmanız rica olunur.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Etimesgut Fatma Bacı Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)