Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi Öğrencileri Sanatla Buluşuyor !. .

Giresun Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin kendi bilgi, beceri ve deneyimlerini meslek lisesi öğrencilerine aktarmak suretiyle resim ve müzik alanında bir proje gerçekleştirecekler...

 

MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM LİSESİ ÖĞRENCİLERİ SANATLA BULUŞUYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ''Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi '' kapsamında, mesleki ve teknik eğitim liselerinde eğitim gören öğrenciler, kendi bölgelerinde bulunan Güzel Sanatlar Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin kendi bilgi, beceri ve deneyimlerini meslek lisesi öğrencilerine aktarmak suretiyle resim ve müzik alanında bir proje gerçekleştirerek bir ilke imza atacaklar. Projeye Giresun Güzel Sanatlar Lisesi altı danışman öğretmen ve on dört öğrencisiyle ev sahipliği yapacak.

Giresun Güzel Sanatlar Lisesinin deneyimli öğretmenleri ve gönüllü öğrencileriyle birlikte yürüttüğü çalışma Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi öğrencilerinin teknik bilgi ve yetenekleriyle harmanlanma fırsatını bulacak. Giresun Güzel Sanatlar Lisesinin sanat ve zanaati bir araya getireceği etkinlikler 1 Mart 2021 – 30 Nisan 2021 tarihleri arasında iki aylık bir çalışma süresini kapsamış olup çevirim içi (online) olarak gerçekleşecektir. Bu etkinlik kurslarıyla ilimizde bulunan yedi türde Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesi öğrencileri resim ya da müzik /ses icrası alanlarında haftada iki gün birer saat çalışmalar yapacak ve iki aylık bir eğitimin sonunda bireysel ürünler ortaya koyabilecek hale geleceklerdir. Projeyi ilgi çekici kılan yanlardan biri ise öğrencilerin ortaya koyacakları ve değerlendirmeye sunacakları ürünlerin konularının serbest olması. Öğrenciler müzik alanında beş dakikayı geçmeyecek ( Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Batı Müziği ) türünde şarkı ya da enstrüman icra edecekken; plastik sanatlar alanında resim, heykel, seramik,  türlerinde serbest temalı ürünler ortaya koyacaklardır.                                                                                                

İlimizde, Mesleki ve Teknik Eğitim Lisesinde eğitim gören elli dokuz gönüllü öğrencinin katılacağı projenin sonunda mayıs ayında yapılan değerlendirmede ise her iki alanda da(resim-müzik) il birincisi olan eserlere dizüstü bilgisayar (laptop) hediye edilecek olup ilk üçe giren ve etkinliğe katılan tüm eserler resmi internet sayfaları ile Mesleğim Hayatım Youtube sayfasında yayınlanacaktır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Giresun Merkez Giresun Güzel Sanatlar Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)