Mesleki Rehberlik Kapsamında, Üniversite / Lise Gezileri, Kariyer Buluşmaları, Mesleğimde Bir Gün Programları Gerçekleştirildi

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Kalite Takip Sistemi (KTS) etkinliği kapsamında okulumuz 8. sınıf öğrencilerine yönelik üst öğrenim kurumları tanıtım gezileri düzenlendi. Öğrencilerin motivasyonlarını artırmak ve hedeflerine ulaşmaları noktasında bazı liseleri tanımalarını sağlamak amacıyla düzenlenen gezide sırasıyla Cihanbeyli Güven Belgin Anadolu Lisesi, Cihanbeyli Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Seniha-Ali Fuat Belgin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaret edildi. Düzenlenen geziye 8/A ve 8/B sınıfından toplam 34 öğrenci katıldı.

            Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz, ziyaret edilen okul idaresi ve görevli öğretmenler eşliğinde karşılandı. Öğrencilere hoş geldiniz konuşması yapıldı. Ziyaret edilen okulların fiziki yapısı, ders saatleri, seçmeli dersler, alan ve dal seçimi, ulaşım imkanı, YKS başarısı, sosyal ve kültürel faaliyetler gibi konularda ön bilgi verildikten sonra öğrencilerin soruları alındı.

            Okul tanıtım gezisi sırasında bize eşlik eden lise öğrencilerinden sınavlara nasıl hazırlandıkları, nasıl bir program izledikleri ve sosyal etkinliklere nasıl vakit ayırdıkları hakkında ipuçları alındı. Ardından öğrencilerle birlikte okulların tüm bölümleri gezilerek öğrencilere tanıtıldı ve gezi sonlandırıldı.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Cihanbeyli Yeniceoba İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)