Mesleki Eğitim Seminerleri (Mühendislik)

Proje , öğrencilerin akademik başarılarının artırılması,öğrencilere mesleklerin tanıtılması ve öğrencilerde meslek seçiminde bilinç ve farkındalık oluşturulması amacıyla hazırlanmıştır.Projenin uygulama takvimine göre çeşitli meslek gruplarından kariyer sahibi kişiler öğrencilere mesleklerini, hangi aşamalardan geçtiklerini, mesleklerinin kolay ve zor yanlarını anlatıp tavsiyelerde bulundular.

Öğrencilerimizdeki sınav kaygısını gidermek, motivasyonlarını artırmak, kendilerine doğru ve ulaşılabilir hedefler koymalarını sağlamak. Kendilerini ve meslekleri daha iyi tanımalarını, sağlayıp , kendi hayatlarının öznesi olmalarına katkıda bulunmak. Yükseköğrenime geçmeye ve iş hayatına atılmaya hazırlanan öğrencilerimizin iş dünyasını tanımalarını ve mesleğe yönelimlerini sağlarken, gerek özel sektör gerek kamu sektöründeki kurumlar ile öğrencilerimiz arasında birebir iletişim ortamı oluşturmak. Öğrencilerimize iş dünyasından çeşitli isimlerle buluşma fırsatı sağlamasının yanında, öğrencilerimizde kariyer bilincini oluşturmak ve onlara bu konuda bir bakış açısı kazandırmak. Öğrencilerimizin, Kariyer Günleri sayesinde derslerde kazandırmaya çalıştığımız teorik bilgileri ve yetenekleri hangi sektörde, hangi kurumlarda, hangi meslekte kullanacaklarını bilmelerini, kurumları tanıyarak kararlarını kendilerinin vermelerini sağlamak. Doğru hedefler belirleyereÖğrencileri, başarı öykülerine sahip kişilerle buluşturarak, kendilerine örnek alabilecekleri başarılı modeller belirlemelerini ve bu yolda bilinçli çalışma zemini oluşturmalarını sağlamak, kişilik özellikleri, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda bilinçli tercihler yapmalarını sağlamak. Ayrıca verilen seminerlerde konuşmacı olan kişilerin sektör tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşmalarına imkân vererek ileride parçası olacakları iş hayatını daha yakından tanımalarını sağlamak, amaçları ile Mühendislik Mesleği tanıtımı ve bilgilendirmesi için;

İTÜ İşletme Mühendisi Emre MEMİŞ, İTÜ Bilgisayar Mühendisi Çağrı KALAY, İTÜ Kontrol Otomasyon Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Bekir Berk SIRIM, İTÜ Uzay Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Süleyman KURAL ve İTÜ İşletme Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Hamza UZUN öğrencilerimizle buluşmuştur.

Kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çanakkale Ezine Ezine Celalettin Topçu Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)