Meslek Tanıtım Günleri

Mevlana Ortaokulu tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilecek olan Meslek Tanıtım Günlerinin ilki gerçekleştirildi.

Mevlana Ortaokulu tarafından başlatılan Meslek Tanıtım Günlerinin ilki 19 Ekim 2022 Çarşamba günü Mevlana İlköğretim Okulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Okul Müdür Yardımcısı Muhsin YAŞAR, Okul Rehber Öğretmeni Selcen Sümeyye GÖKHAMAM, Görsel Sanatlar Öğretmeni Çiğdem YILMAZ ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Dilek AKDAŞ BAYRAKDAR yönetim ve organizasyonunda gerçekleştirilen Meslek Tanıtım Günlerinde 7. ve 8. Sınıf öğrencilerine mesleklerin tanıtılması ve öğrencilerin ilgileri doğrultusunda tercih yaparak hem bir üst öğrenim kurumuna hem de yüksek öğrenime hazırlanması hedefleniyor.

Her ay düzenli olarak gerçekleştirilecek olan Meslek Tanıtım Günleri kapsamında farklı meslek gruplarından işini severek ve başarı ile yapan meslek temsilcileri okula getirilerek öğrencilerin hem meslekleri tanımaları sağlanacak hem de gelen konukların ortaokul yıllarında meslek seçimi ile ilgili duygularını paylaşarak öğrencilerin dünyalarına ışık olmaları sağlanacak.

Meslek Tanıtımı Günlerinin ilk gününde mesleğini büyük bir başarı ile yürüten Eczacı Pelin KAHVECİ ile öğrenciler buluşturuldu.

Samimi sohbetiyle, yaptığı işi büyük bir istek ile ve severek yaptığını ifade eden Pelin KAHVECİ daha sonra Eczacılık mesleklerini tüm yönleri ile öğrencilere tanıttı.

Programın son bölümünde ise soru cevap yöntemi ile öğrencilerin Eczacılık mesleği ile ilgili soruları cevaplandı.

Mevlana Ortaokulu Meslek Tanıtım Günleri her ay farklı Meslek gruplarının başarılı temsilcilerini öğrenciler ile buluşturarak ve tanıtımı ile devam edecek.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bolu Merkez Mevlâna Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)