Meslek Tanıtım Günleri

  Okul öncesi dönemde çocukların meslekleri tanımaları, mesleklerin insan hayatındaki yeri ve önemine ilişkin kalıp yargılardan uzaklaşıp olumlu tutum geliştirmek fikrinden yola çıkarak okulumuzun Anasınıfı A şubesi öğretmeni Müberra İldeniz Elmas "Meslek Tanıtım Günleri " hazırladı. Çocuklar fotoğrafçılık, gazetecilik ve ziraat mühendisliği mesleklerini yakından tanıma fırsatı buldular.

1.gün Fotoğrafçılık mesleğini tanımak üzere fotoğrafçı Fatih Çınar misafir edildi. Fatih Çınar nasıl fotoğraf çekildiği ile ilgili detaylı bilgiler verdi ve çocuklarla beraber hatıra fotoğrafı çekildiler.

2.gün Gazetecilik mesleğini tanıtmak üzere Çanın Sesi gazetesinden gazateci Şenay  Tamince misafirimiz oldu. Nasıl haber yapıldığı hakkında bilgi veren ve çocuklarla beraber haber yapan Tamince çocuklarla yaptığı haberi çalıştığı gazetede haberleştirdi.

3.gün Ziraat Mühendisiliği mesleği hakkında bilgi vermek üzere Yenice İlçe Tarım, Hayvancılık ve Orman Müdürlüğünde görev yapan Saldıray Elmas sınıfımızda davetli oldu. Elmas,ziraat mühendisinin ne iş yaptığıyla ilgili çocuklara kısa bilgiler verdikten sonra daha önceden çocukların "Bitkilerin Hayatına Yolculuk"okul dışarıda gününde diktikleri bahçe ve tarla bitkilerini gruplayarak bitkilerin özellikleri hakkında sohbet ettiler.

       Katılımlarından dolayı tüm katılımcılarımıza okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Çanakkale Çan Özer İlkokulu

Kaynak:https://ozerilkokulu.meb.k12.tr/icerikler/meslek-tanitim-gunleri_13048634.html
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)