Merkezimiz Personelinin De Katılımıyla Ankara Sanayi Odası İle Milli Eğitim Bakanlığı İşbirliğiyle Mesleki Teknik Eğitiminde Endüstri 4,0 Paneli Aso 1. Organize Sanayi Bölgesinde Düzenlendi.

Merkezimiz Personelinin de Katılımıyla Ankara Sanayi Odası ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle Mesleki Teknik Eğitiminde Endüstri 4,0 paneli ASO 1. Organize Sanayi Bölgesinde düzenlendi.

Bakan Yardımcımız Sayın Orhan Erdem Bakanlığın temel hedeflerinden birinin, mesleki eğitim sisteminin bugünün bilgi ve teknolojisi ile uyumlu hale getirilmesi, sanayinin dijitalleştirilmesi ve yüksek teknolojiyle donatılması olan, 4. Sanayi Devrimi olarak nitelendirilen yüksek nitelikli insan gücüne talebin artırılmasına cevap vermek olduğunu bildirdi. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, 2023, 2071 gibi iddialı hedefleri bulunan Türkiye'nin teknoloji oyununda yer alması gerektiğine işaret etti. Geç kalmadan yeni bir stratejinin belirlenmesinin ve bu stratejiyle küresel ihtiyaçlara cevap verecek ürün ve hizmetlerin üretilmesi gerektiğine işaret eden Erdem, "İnovasyon ve yaratıcılık konusunda Türkiye'nin genç nüfusunun harekete geçirilmesi gerekiyor." dedi.

Erdem, "Sektörün arzuladığı nitelikli iş gücünü yetiştirmek hem de gençlerin istihdam edilebilirliğini kolaylaştırmak için son yıllarda mesleki ve teknik eğitimde yapılan yenilikler, okulların kalitesi ve öğrencilerin bilgi beceri düzeylerinin yükseltilmesi hedeflerimiz arasındadır." diye konuştu. Bu kapsamda mesleki ve teknik eğitimle ilgili bir kanun tasarısının bulunduğunu anımsatan Erdem, "Yapılan çalışmalarda temel hedeflerimizin en önemlilerinden birisi mesleki eğitim sistemimizin günümüz bilgi ve teknolojisi ile uyumlu hale getirilmesi, sanayinin dijitalleştirilmesi ve yüksek teknolojiyle donatılması olan 4. Sanayi devrimi olarak nitelendirilen endüstri 4.0 gibi yüksek nitelikli insan gücüne olan talebin arttırılmasına cevap vermektir." ifadesini kullandı. MEB'e de bu konuda büyük sorumluluklar düştüğünü vurgulayan Erdem, bu kapsamda son yıllarda eğitimde kullanılan teknolojinin altyapısını güçlendirme konusunda çok büyük yatırımlar yaptıklarını ve yapmaya da devam etiklerine değindi. Özellikle mesleki ve teknik eğitimden mezun öğrencilerin endüstri 4.0'ın talep ettiği niteliklere sahip olması gerektiğinin farkında olduklarını, bunu çok önemsediklerini belirten Erdem, bu doğrultuda eğitim ve öğretim programlarını ve donanımları güçlendirmeye çalıştıklarını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Ercan Demirci, kamu ve özel sektörün özellikle endüstrinin dijitalleştirilmesiyle ilgili bir hedefin içinde olduklarına işaret etti.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Sayın Osman Nuri Gülay da ülke genelinde 3 bin 291 okulda 135 binin üzerinde öğretmenle 1 milyon 754 bin 539 meslek lisesi öğrencisinin 53 alanda 205 dalda meslek eğitimi aldığını anlattı. Mesleki ve teknik öğrencilerinin genel ortaöğretim içindeki payının yüzde 44 dolayında olduğunu bildiren Gülay, bir başka deyişle liseye giden her 100 öğrenciden 44'ünün meslek liselerini tercih ettiğini aktardı. Gülay, endüstride 4. devrimin gerisinde kalmamak için çalıştıklarını vurgulayarak, bu devrim gerçekleştiğinde yeni bir sistemin hayata gireceğini, veri depolama, süper bilgisayarlar, gelişmiş algoritmalar, dijital sağlık, üç boyutlu sistemler gibi teknolojilerin daha da çok kullanılır hale geleceğini kaydetti.

Panele Katılan Öğretmenler daha sonra Merkezimizi gezerek uygulanan projeler hakkında, bilgiler almıştır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Sincan Erkunt Mesleki Eğitim Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)