Merkez Müdürümüz Sayın Abdullah Toker'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

 

CUMHURİYET’İN 100. YILI KUTLU OLSUN

Eğilmez başımıza taç yaptık hürriyeti,

Zaferle kalbimize yazdık Cumhuriyeti…

Ömer Bedrettin UŞAKLI

Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919'da Samsun'a adım atmasından sonra başlattığı Kurtuluş Savaşı’mızın zaferle sonuçlanmasının ardından, 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez değerdir.  Bu değer, bizleri millî devletin onurlu bireyleri olarak hür düşünebilen, eşit hakları olan, devletin tek ve gerçek sahibi haline getirmiştir.

Devlet yönetimini; ailelerin, bir zümrenin ya da belli sınıfın eline bırakmayan cumhuriyet sistemi, 1923'ten beri milletimize ve devletimize büyük katkılar sağlamış, Türk halkını millet olma şuuruna ulaştırmış ve fertlerini de vatandaş konumuna yükseltmiştir.

Türk tarihinin en kapsayıcı ve büyük değişimi olan Cumhuriyet; getirdiği anlayış özgürlüğü ve girişimlerle Türk insanının düşünce dünyasını genişletmiş, toplumsal, siyasal ve ekonomik yaşantımız millet olma şuuruyla büyük bir hareketlilik kazanmıştır. Bu kazanımlar sayesinde Türkiye Cumhuriyeti, uluslararası sahada güç kazanmış ve çağın en saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir.

Bize ve bizden sonra gelecek kuşaklara düşen en önemli vazife; ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak, milletimizi çağdaş milletler seviyesinin de üzerine taşımak Atatürk ilke ve inkılaplarını korumak, iç ve dış tehditlere karşı uyanık olmaktır.

Hepimizin ortak kabulü olan bu fikirler ve hisler ışığında Sivas Bilim ve Sanat Merkezi olarak Cumhuriyet Bayramı’mızı kutluyor, Cumhuriyet’imizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyet’i borçlu olduğumuz tüm şehit ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz.

Cumhuriyet’imizin 100. Yılı kutlu olsun...

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sivas Merkez Sivas Bilim ve Sanat Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)