Menteşe Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yeni Kabul Edilen 3 Projesi İle Avrupa Yolunda

Öğretmen ve öğrencilerine Avrupa kapılarını açarak onların kişisel, mesleki ve sosyal gelişimlerine önemli katkıları olan, onlara dünyaya farklı bir açıdan ve başka bir gözle bakma fırsatı sunan Erasmus+ projelerinin bir parçası olmak hemen hemen her okul ve kurumun hedeflerinden biridir.

2020 yılı Erasmus+ Ana Eylem 2 (KA2) Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) kapsamında Ulusal Ajansa sunulan proje tekliflerinin değerlendirilme süreci tamamlanmış olup bu dönemde 3 projesi birden kabul edilen Zübeyde Hanım MTAL proje okulu olduğunu göstermiş oldu.

2016 yılından bu yana 7 erasmus projesi kabul olan ve yürüten okulumuzun bu yıl da 3 projesi kabul edildi.

Zübeyde Hanım MTAL öğretmen ve öğrencileri, Avrupa Komisyonu tarafından hibelendirilen 3 Erasmus projesi kapsamında, iki yıl boyunca çeşitli çalışmalar yürütmek için Avrupa'daki meslektaşları ve öğrencilerle buluşacaktır.

Kabul edilen 1.proje:

"ALL FOR NATURE, NATURE FOR ALL" ( HERKES DOĞA İÇİN, DOĞA HERKES İÇİNadlı Erasmus+ projemiz, Hırvatistan'da en yüksek hibeyi alan 1.proje ve en yüksek puan alan 2.proje olarak kabul edildi.

Proje, Türkiye, Hırvatistan, Litvanya, Yunanistan, Hollanda ve İsveç olmak üzere 6 ülkenin ortaklığı üzerine kurulmuştur. Proje, çağımızın önemli problemlerinden biri olan çevre sorunları (çevre/su/hava kirliliği, küresel ısınma, geri dönüşüm vb.) konusuna odaklanmaktadır.

Projenin 6 temel hedefi şöyledir:

1-Öğrencilerin çevre konusunda farkındalıklarını ve bilgilerini artırmak

2-Öğrencileri, çevre sorunlarının çözümüne katkı sağlayacak ekolojik faaliyetlere aktif olarak katılma yolunda cesaretlendirmek

3-Toplumda çevre bilincini ve duyarlılığını artırmak

4-Öğrencileri küresel çevre dostu vatandaşlık bilinciyle kişisel sorumluluklarını geliştirmeye teşvik etmek

5-Öğrencilerin yenilik, yaratıcılık, bilişim teknolojileri, takım ruhu, yabancı dil, iletişim kurma, becerilerini geliştirmek

6- Avrupa vatandaşlığı bilincini aşılamak ve farklı kültürlere hoşgörü anlayışını inşa etmek

Proje kapsamında okulumuz Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden en az 25 öğrenci ve 10 öğretmen 2 yıl boyunca 5 farklı AB ülkesinde (Hırvatistan, Litvanya, Yunanistan, Hollanda ve İsveç ) yapılacak birer haftalık çevre temalı etkinliklere katılacaktır. Okulumuz, ortak ülkelerden gelecek 25 öğrenci ve 10 öğretmene bir hafta ev sahipliği yapacaktır.

Kabul edilen 2.proje:

"BULLYING RUDENESS EXPLOITS AGAINST KIDS -TIME FOR INCLUSION IN MULTICULTURAL EUROPE" (ZORBALIK ÇOCUKLARI SÖMÜRÜYOR- ÇOK KÜLTÜRLÜ AVRUPA'DA KAYNAŞMA ZAMANI)adlı ikinci Erasmus+ projemiz, İtalya Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

Proje, Türkiye, İtalya, İspanya, Estonya ve Romanya olmak üzere 6 ülkenin ortaklığı üzerine kurulmuştur. Bu proje, okullarda yaşanan iki temel sorunu ele almaktadır:

a-Okula devam etmede motivasyon eksikliği

b-Öğrenciler arasındaki çatışma/zorbalık

Projede özel alıştırmalarla bu sorunların çözümüne katkı sağlamak amaçlamaktadır.

Projenin ana hedefleri şöyledir:

1-Öğrencilerin kendini ifade etme becerilerini ve özgüvenlerini artırmak

2-Şiddet içeren davranışlardan etkilenen öğrenci oranını azaltmak

3-Okul erken terk ve devamsızlık oranını azaltmak

4-Öğrencileri okul etkinliklerine daha fazla dahil etmek

5-Öğrencilerin Avrupa değerleri ve Avrupa kültür mirası hakkında farkındalığını artırmak

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Muğla Menteşe Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)