Menteşe Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Fılmıng Together To Be Closer

FILMING TOGETHER TO BE CLOSER

Proje, beş okulun uluslararasılaşma iradesinde bağlamsallaştırılmıştır. Aynı zamanda bir dizi ortak amaç elde etmek için birlikte çalışmanın ve yarattığı sinergizmin katma değerine sahiptir. Bunun dışında, aşağıdaki kilometre taşları da çok önemlidir: tüm ortaklara yabancı okullarla çalışma imkanı ve öğrenciler ve işçiler için ücretsiz hareketliliğe izin veren sınırlar, dil ve kültürel programlar olmadan daha açık bir Avrupa anlayışı sağlamak. Bu proje aynı zamanda aynı değerleri ve kültürel mirası paylaşan insanların eşleştirmesinin yanı sıra, diğerinin daha iyi anlaşılması için yerel farklılıkların bilgi sahibi olduğunu da ele almaktadır.

Projenin konusuyla ilgili olarak, Avrupalı öğrenciler, kültürel miras, kapsayıcılık ve erken okul terki ile birlikte çalışır, hepsi de bu konularla ilgili görsel-işitsel kreasyonlarda her toplantıya yol açacak analitik ve yansıtıcı bir ruhla çalışır.

HEDEF

Amaç 1. Diğer yabancı okulların bilgisi ve bir projede ortak çalışmalar yoluyla ortak merkezlerin uluslararasılaşmasını geliştirmek.

Amaç 2. Eğitim kalitesini artırmak için beceri ve bilgi geliştirin (görsel-işitsel, diller vb.)

Amaç 3. Kararlı, empatik ve saygılı bir Avrupa vatandaşlığını teşvik edin.

Amaç 4. Öğrencilerin Avrupa bilincini, Avrupa değerlerinin ve kültürel mirasının bilgi ve yansımasını artırmak.

Amaç 5. İlgili merkezlerin erken okul terkinin dahil edilmesini ve azaltılmasını tercih etmek (öğrencilerin analizleri ve katkıları yoluyla).

Amaç 6. Öğrencilerin eleştirel ve yansıtıcı bir şekilde görüntü okumalarını ve üretmelerini sağlayan görsel-işitsel yetkinliğini geliştirmek.

ÇALIŞMA SÜRECİ

Hareketlilik faaliyetleri ve proje içinde, arasında ve sonrasında gerçekleştirilecek diğerleri de düşünülmektedir, ancak alakaları nedeniyle ilkleri aşağıda listelenmiştir:

Projemiz 24 ay boyunca 6 seferberlik (yılda 3) ile geliştirilecektir.

1. Değerlerin ve görsel-işitsel eylemlerin biçimlendirici hareketliliği, planlama ve karşılıklı bilgi. (3 gün, İspanya).

2. Değerler ve miras hakkında konuşmak için 4 öğrencinin / merkezin hareketliliği (5 gün, Türkiye).

3. Yaratıcılık ve senaryo yazma üzerine çalışmak için 6 öğrencinin / merkezin hareketliliği (5 gün, Litvanya).

4. Teknik yönler için 5 öğrencinin / merkezin hareketliliği (5 gün, Romanya).

5. 8 öğrencinin hareketliliği / çekim merkezi (10 gün, Finlandiya).

6. MICE'de sunum için 5 öğrencinin / merkezin hareketliliği (5 gün, İspanya). Seferberliklerde ve aralarında çalışan karışık gruplar olmasını istiyoruz.

BEKLENEN SONUÇLAR

Beklenen sonuçlar hedeflerle ilgilidir: öğrenci ve öğretmenlerin dilsel yeterlilik gelişimi, değerler ve Avrupa mirası hakkında daha fazla bilgi, görsel-işitsel kreasyonlar hakkında bilgi edinme, okullara katılımın iyileştirilmesi ve okul terkinin azaltılması; hepsi merkezler üzerinde güçlü bir etkiye neden olacaktır: iki dilli planlama, Okul Programlarındaki değişikliklerin dahil edilmesi vb.6. MICE'de sunum için 5 öğrencinin / merkezin hareketliliği (5 gün, İspanya). Seferberliklerde ve aralarında çalışan karışık gruplar olmasını istiyoruz.


Projemizin Faaliyetlerinden Görseller

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Muğla Menteşe Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)