Meb 2017 Norm Kadro Güncellemesi 17 Ekim´de Başlıyor

NORM KADRO İLE İLGİLİ DOSYALARI AŞAĞIDA LİNK OLARAK VERİLMİŞTİR.

NORM KADRO YÖNETMELİĞİ

 HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

 DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR

TTK ÖĞRETMENLİK ALANLARI VE ATAMA DERS OKUTMANLIK


EĞİTİM KURUMU YÖNETİCİLERİNİN NORM KADRO GÜNCELLENMESİNDE YAPMASI GEREKEN İŞ VE İŞLEMLER

(Önemli)Veri giriş ekranlarında bilgi girişi yapılabilmesi için

Ø  Kurum bilgileri veri giriş,

Ø  Norm bilgileri veri giriş,

Ø  Öğrenci bilgileri veri giriş,

ekranlarında“Kaydet” işlemi yapılmalıdır.

Bu işlem yapılmadığı takdirde e-okul ve diğer modüllerden gelen verilerin sisteme aktarımı gerçekleşmeyecektir.

1.KURUM BİLGİLERİ VERİ GİRİŞ EKRANI

e-okul üzerinden ; Öğretim şekli, derslik sayısı, yatılı ve pansiyon, birleştirilmiş sınıf bilgileri, yatılı öğrenci sayısı, okul ve kurumdaki oda sayısı verileri aktarılacaktır (Bu verilerde ki hata ve eksikliklerin e-okul ve ilgili modüllerde tam ve doğru şekilde güncellenmesi).

Eğitim kurumu müdürlüklerince girilmesi gereken veriler; Tam gün/tam yıl, çırak-kursiyer sayısı, 3308’e tabi  öğrenci sayısı, A.Ö. kapsamında yüz yüze eğitim öğrenci sayısı, kurum taşıma eğitim merkezi, döner sermaye, hastane okulu bilgileri, alan/bölüm, atölye, laboratuvar sayıları ve aynı binada eğitim veren kurumların ilişkilendirme iş ve işlemlerinin  eğitim kurumu müdürlüklerince veri girişinin yapılması.

2.ÖĞRENCİ SAYILARI VERİ GİRİŞ EKRANI

e-okul üzerinden;Özel Eğitim Kurumları ile diğer eğitim kurumları bünyesindeki özel alt sınıflar hariç olmak üzere, tüm eğitim kurumlarında ve özel eğitim kurumları ana uygulama sınıflarındaki şube ve öğrenci sayıları aktarılacaktır (Bu verilerde ki hata ve eksikliklerin e-okulda tam ve doğru şekilde güncellenmesi).

Eğitim kurumu müdürlüklerince girilecek veriler; Özel eğitim kurumları ile özel alt sınıfı bulunan eğitim kurumlarındaki, özel eğitim öğrencilerinin engel durumlarına ait açılımların(Özel Eğitim kurumlarında öğrenci açılımı yapılan sütunlardaki toplam şube ve öğrenci sayıları  ile e-okuldaki  şube ve öğrenci sayılarının eşit olmaması halinde sistem bilgileri kaydetmeye izin vermeyecektir) girilmesi.

 

3.NORM BİLGİLERİ VERİ GİRİŞ EKRANI

e-okul üzerinden; ilkokul, ortaokul, yatılı bölge ortaokulu ile imam hatip ortaokullarına ait Talim ve Terbiye Kurulunun yayımlamış olduğu haftalık ders çizelgeleri sisteme yüklenmiş olup, bu çizelgeler doğrultusunda kurum türlerine göre zorunlu ders yükleri otomatik yansıtılmaktadır.

Bunun dışında;

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adana Yumurtalık Kuzupınarı Hacımüminler İlkokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)