'Math' Projesi İspanya Hareketliliğini Gerçekleştirdik

İspanya hareketliliğimizin ilk gününde ev sahibi kuruluş temsilcisi Emilio Ferreiro Lago, ortakları selamlayarak çalışma planını paylaştı. Kurumun müdürü (Virginia Carcedo) kurumu tanıttı.Tüm ortaklar, ikinci oturumda Öğretmen Kılavuz Kitabı hakkında geri bildirim paylaştı.

Toplantının ikinci gününde Centro Ponce de León de Fundacion Montemadrid'i ziyaret ettik. Kurumun Etüt Şefi ve Müdiresi teşkilatın bölümleri ve bu bölümlerde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.Günün Son oturumunda CNSE'den José , ISL(Uluslararası İşaret Dili) hakkında kısa bir kurs verdi. Parmak alfabesi ve basit günlük ifadelerle uygulamalar yapıldı. Oturum interaktif ve eğlenceliydi. 

Üçüncü günün sabah oturumunda Romanya ekibi proje makalesi hakkında bilgi paylaştı. Günün ikinci bölümünde rehberli şehir turu düzenlendi. Bu turda, Madrid'in Prado Müzesi, Reina Sofia Ulusal Sanat Merkezi, Thyssen-Bornemisza Ulusal Müzesi ve ünlü İspanyol sanatçılar hakkında bilgi verildi. Tur, Palacio Real De Madrid'de sona erdi.

Toplantının dördüncü gününde FOUNDATİON CNSE (https://www.fundaciononce.es/en) ziyaret ettik. CNSE, ONCE, CNLSE, CESYA gibi kuruluşlar hakkında da kurum yetkilileri tarafından kısa bilgiler verildi. İşitme Engellilere verilen hizmetlere ve bu kişilerin haklarının korunması ve geliştirilmesi için yapılan çalışmalara dikkat çekildi.

 Türkiye'de yapılacak final konferansının  8-12 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılmasına karar verildi.

İspanya Hareketliliği, kapanış konuşmaları ve sertifika töreni ile sonlandı. 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Eskişehir Tepebaşı Ahmet Yesevi İşitme Engelliler İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)