''Masallarla Afet Farkındalık Projesi'' Okulumuz Öğrencileriyle Buluştu. .

Erzincan MEB AKUB tarafından AFAD işbirliği ile başlatılan “Masallarla Afet Farkındalık Eğitimi Projesi” okulumuzda gerçekleştirildi.
Başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere kazandırmak amacıyla Erzincan MEB AKUB tarafından AFAD işbirliği ile "Masallarla Afet Farkındalık Eğitimi Projesi" devam ediyor. 
Bu kapsamda öğrencilere afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışları bireylere kazandırılması öğretiliyor. Proje kapsamında  öğrencilere, Masal anlatımı ,Tiyatro gösterimi Tahliye, Afad çadırlarının gezilmesi, ikram dağıtımı, ekiplerce gerçekleştirildi.
Etkinliğin devamında da öğrenciler sirenin uyarısıyla birlikte  'Çök-Kapan-Tutun' hareketini yaptı. Ardından öğrencilerimiz öğretmenleri eşliğinde tahliye edilerek, okul bahçesindeki toplanma alanlarına intikal etti. Her sınıfın öğretmeni yoklama alarak eksik öğrenci var mı diye kontrol etti. Etkinliğin son kısmında okul bahçesinde kurulan AFAD çadırlarında öğrencilere olası afet sonrası yapılması gereken çalışmalar ile ilgili bilgi verildi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Erzincan Merkez Zübeyde Hanım Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)