Masal Masal İçinde Projemiz Başladı

yeni projeler başladı

Projemiz anaokulu ve ilkokul öğrencileri içindir.Bu projede öğrencilerimizle birlikte artık unutulmaya yüz tutmuş,sözlü kültürümüzün önemli bir parçası olan "Anadolu Masalları"nı inceleyeceğiz.

 Bu proje ile öğrencilerin kendini ifade etme, özgüvenlerini geliştirme, empati yapma,  takım ruhu ile hareket etme, işbirlikçi ürünler ortaya koyma, web2 araçlarını kullanma gibi becerilerini geliştirirken aynı zamanda da  somut olmayan kültür öğelerimizi yeniden gündeme getirerek yaşatmayı hedefliyoruz.

Kasım 2020 de başlayacak olan projemizi altı ay boyunca devam ettirmeyi düşünüyoruz.

    İlk önce bir masal havuzu oluşturacağız. Her ay bu havuzdan öğrencilerimizle birlikte seçeceğimiz bir masal ile ilgili etkinlikler yapacağız. Etkinliklerimizi her ay görevli okullardaki öğrencilerin ortak çalışmalarıyla belirleyeceğiz.  Masalımızla ilgili dinleme etkinlikleri yapacağız, görselleştirme, drama ile anlatma,masalı ezgilerle anlatma, masalda geçen tekerlemeleri öğrenme,  masal kahramanları üzerinden güzel davranışları pekiştirme...

Etkinliklerin  sonunda yine görev dağılımıyla belirlediğimiz okullardaki öğrencilerin hazırladığı değerlendirmelerimiz olacak.

Altıncı ayda ise içinde incelediğimiz beş masalın kahramanlarının olduğu bir masalı  işbirlikçi bir çalışma ile yeniden  yazacağız ve bu çalışmayı   e-book olarak yayınlayacağız.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Ereğli Konya Ereğli Gökçeyazı Vali Kemal Katıtaş İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)