Masal Diyarına Yolculuk

Okulumuz 3-D sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri Vildan Çiftçi'nin girişimiyle gerçeğe hayal penceresinden bakan Şile Masal Evi'ni ziyaret etti.

Masallarımız kültürümüz açısından çok önemlidir. Masal evleri Türkiye'de eğitimde yeni bir model olarak karşımıza çıkmaktadır ve sözlü kültürümüzün bir parçası olan masalların öğrencilerin okuma-anlama becerileri bakımından taşıdığı önem dikkat çekmektedir.

Olağan ile olağanüstüyü, gerçekle hayali buluşturan Şile Masal Evi'nde hem Anadolu masalları hem de dünya masalları anlatılıyor. Ayrıca evde yaşadığımız çağı insan, hayvan ve teknoloji boyutuyla yorumlayarak masal ülkesinin sınırlarını genişleten sanat masallarına da yer verilmekte.

Çocuklarımızı masalların içine çeken, şiirsel ve tatlı diliyle onların duygularının kapısını aralayan Şile Masal Evi, çocuklarımızın okuma kültürü kazanmalarının yanında sanat okuryazarı olmalarını destekleyecek bir içeriğe sahip. 

Masal ve eğlence dolu bir gün geçiren öğrencilerimiz adına Masal Öğretmenimiz Betül Hanım'a ve Şile Masal okulunun kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Çekmeköy Ali Kuşçu İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)