Mardin Olgunlaşma Enstitüsünde Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinliği Gerçekleşti

Hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla bu yıl ikinci kez kutlanacak olan Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında Mardin Olgunlaşma Enstitüsünde gerçekleşen "Zanaat ve Halk Sanatları" sergisinin açılışı, Mardin Valisi ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sn. Mahmut DEMİRTAŞ'ın kıymetli eşleri Beyhan DEMİRTAŞ Hanımefendinin katılımıyla gerçekleşti.

Enstitü bünyesinde faaliyet gösteren Gümüş-Telkâri atölyesi, Taş İşleme/ Taş Oyma atölyesi, Çinicilik atölyesi, El Dokuma / El Nakışı atölyelerinin ürün yapımı uygulamalarıyla birlikte 2 yıllık öğretim programlarından olan Kızıltepe Moda Tasarım Teknolojisi ve Dekoratif El sanatları, Derik Kuyumculuk Teknolojisi ve Yiyecek-İçecek Hizmetleri, Mazıdağı Moda Tasarım Teknolojisi öğrencilerinin ürün tanıtımı ve sunumları etkinliğe zenginlik kattı. 2 yıllık öğretim programlarından mezun öğrencilerin kep atma törenine de yer verilen sergide Mardin'in unutulmaya yüz tutmuş el sanatları ustalarının yer alması büyük memnuniyetle karşılandı.

Mardin Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Metin DEĞER, etkinlik kapsamıyla ilgili olarak "1-7 Haziran tarihleri arasında Hayat Boyu Öğrenme Haftası olarak hayat boyu öğrenme kurumlarını tanıtmak ve farkındalığı arttırmak amacıyla ülkemizde kutlamalar yapılmaktadır. Mardin Olgunlaşma Enstitüsü olarak 1-7 Haziran tarihleri arasında kurum binamızda devam edecek olan etkinliklerde misafirlerimize Enstitümüzün tanıtımı ve 2 yıllık öğretim programlarımıza ilişkin bilgiler aktardık. Atölyelerimizde yapılan çalışmaları halkımızın yerinde görmesini sağlayarak katılımcılara uygulama imkanı vermeye çalıştık. Programımızın zenginleşmesi için canı gönülden destek veren herkese ve etkinliğe katılan tüm halkımıza teşekkür ederim." sözleriyle etkinliğin anlam ve önemini dile getirdi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mardin Artuklu Mardin Olgunlaşma Enstitüsü

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)