Mardin / Artuklu Fatih Ortaokulu

Telefon:04822137077 Adres:Eski Vali Parkı Kayacan Sitesi Mardin/Merkez Web Sitesi:https://mardinfatih.meb.k12.tr Mardin Okulları, Mardin Artuklu Okulları, Mardin Ortaokulları, Mardin Artuklu Ortaokulları, Ortaokul Haberleri, Mardin Ortaokul Haberleri, Mardin Artuklu Ortaokul Haberleri
Kaynak:https://mardinfatih.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonVizyonumuz geleceğin yetişkinleri olan öğrencilerimizin eğitim ve öğretimlerinde daima kaliteyi yüksek tutan, sürekli değişen ve gelişen bir okul olabilmektir. Dünya standartlarını yakalama yolunda demokratik, laik, çağdaş, Atatürk´çü bireyler yetiştirebilmek, bölgemizde örnek ve lider bir okul olabilmektir.
İstiyoruz ki, okulumuzda Öğrenme temel İhtiyaç Kabul Edilsin. Okulumuzda her veli öğrencilerine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin. Verdiğimiz eğitim, öğrencileri bir üst öğrenime hazırlasın, hayata atıldıklarında ise "işin anahtarı", "ekmeğin kapısı" olsun. Tüm velilerimiz ve öğrencilerimiz iyi bir eğitimin uygun, temiz bir çevrede olacağını bilsin, ve çevre bilinciyle hareket etsin. Bu coğrafyanın imkansızlık ve problemlerine aldırış etmeden eğitim en hayati gündem maddesi olsun. Herkesin herkesten öğreneceği bir şeyler olduğu bilinsin (ÖĞRENEN OKUL) modeli oluşsun.
Velilerimiz en önemli destekleyicimiz olsun,okulumuzu her öğrenciye ´BİR DÜNYA´ gözüyle baktığını bilsin. Okulumuzdaki herkes görev ve sorumluluk tanımını iyi bilsin,kendi alanında tercih edilen olsun. Bütün personelimiz okulumuzda çalışmaktan,her öğrenci bu okulda öğrenim görmekten zevk alsın. Okulumuzda herkes gelişen teknolojik yeniliklerden yararlanarak her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın,kendini yenileyip geliştirsin. Zamanın önemini kavranmış olsun ve işler "TAM ZAMANINDA" ve "OLMASI GEREKTİĞİ GİBİ" yapılsın. Okulumuzda herkes, her gün, daha iyiye ulaşmak için çalışsın.
MisyonFatih OrtaOkulu Olarak misyonumuz ; ATATÜRK ilke ve inkılapları ve Türk Milli Eğitiminin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda bütün öğrencilerimizi ;
1- Atatürk milliyetçiliğine bağlı , Türk milletinin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, insan haklarına ve anayasanın temel ilkelerine dayanan , Türkiye Cumhuriyeti´ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen İYİ VATANDAŞ olarak yetiştirmek.
2- Beden, zihin , ahlak, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı ; hür ve bilimsel düşünebilen insan haklarşna saygılı, topluma karşı sorumluluk duyan yapıcı, verimli ve ÜRETKEN İNSAN olarak yetiştirmek.
3- İlgi ve yetenekleri doğrultusunda bilgi, beceri ve davranışarla donatarak ortaöğretime ve hayata hazırlamak, İYİ BİR MESLEK SAHİBİ olmaya yöneltmek.
Özetle ; elimizdeki bütün eğitim öğretim imkanlarını sürekli, planlı, etkili ve verimli bir şekilde kullanarak, her öğrencimizin : iyi bir vatandaş yeteneklerine uygun bir meslek sahibi ve iyi bir insan olması için seferber etmek.
Telefon04822137077
AdresEski Vali Parkı Kayacan Sitesi Mardin/Merkez
İnternet Sitesihttps://mardinfatih.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriŞehir merkezi dışında bulunmaktadır.
Ulaşımİl merkezine 5 km uzaklıktadır.Ulaşım ticari taksiler ve Belediye Minibüsleri ile sağlanmaktadır.
Merkezden Uzaklıkİl merkezine 5 km uzaklıktadır.
Ders Saatleri08:20-14:55
Yabancı Dilİngilizce
Isınma TürüKalorifer
İnternet BağlantısıYok
Sportif EtkinliklerVoleybol,Basketbol,Tenis Kort,Futbol,Atıcılık.
Bilimsel EtkinliklerTubitak bilim fuarı
  • Öğretmen Sayısı24
  • Öğrenci Sayısı316
  • Derslik Sayısı22
  • Çok Amaçlı Salon Sayısı1
Kaynak:https://mardinfatih.meb.k12.tr/47/01/700158/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)