Macaristan Ekibinden Anadolu Gençlik Federasyonu'na Teknik Ziyaret: Hurin Yavuzalp Özel Eğitim Meslek Okulu

https://www.istegencler.org/blog/macaristan-ekibinden-anadolu-genclik-federasyonu-na-teknik-ziyaret-hurin-yavuzalp-ozel-egitim-meslek-okulu.html

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Anadolu Gençlik Federasyonu'nun düzenlediği,T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı ve Sivil Toplum Diyaloğu ile " Sivil Toplum Destek Parogramı-VI (CSD-VI)" kapsamında gerçekleştirilen "İŞ'TE GENÇLER" isimli projenin faaliyetlerin biri olan Teknik Ziyaret ve Çalıştay II gerçekleştirildi. Programa Macaristan COMPASS derneğinden; Eglyné Katona Andrea (President of the Compass Organization), Renáta Nyári (International Coordinator of Compass Organization), Karmen Ketszeri (Coordinator of Compass Organization) Bálint Horváth (Volunteer of Compass Organizaiton) ve Kyra Eglyné (Volunteer of Compass Organizaiton) katıldı. Anadolu Gençlik Federasyonu Heyetinden ise Mesut Karaağaç (Proje Koordinatörü), Bekir Dilmaç (Proje koordinatör yardımcısı), Sema Tiske (Mentör), Gizem Polat ( Mentör), Zeynep Nazlı Öztürk (Mentör), Yonca Ünlü ( Gönüllü) katıldı.

Teknik ziyaretin ilk gününde SERÇEV Engelsiz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) ve Hurin Yavuzalp Özel Eğitim Meslek Okulu ziyaret edildi.

Bizleri Hurin Yavuzalp Özel Eğitim Meslek Okulu müdürü Savaş Tüzünak karşıladı. Okul hakkında bilgi veren Tüzünak; düşük düzeyde zihinsel engeli olan 76 öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi. Verilen eğitimin lise düzeyinde olduğunu ve mezun olan öğrencilerin özel sektörde ve devlette iş ve staj imkanı bulabildiğini ekledi. Ayrıca okula özel bir sınav sistemi ile öğrenci aldıklarını ifade etti. Tüzünak, okulda "Yiyecek ve İçecek Hizmetleri, El Sanatları, Ağırlama ve Tekstil" olmak üzere toplamda 4 alanda öğrencilere eğitim verdiklerini, her sınıfta en fazla 10 öğrenci bulunduğunu ve karma eğitim sistemi uyguladıklarını, her sınıfta biri özel eğitim öğretmeni, diğeri branş öğretmeni olmak üzere 2 öğretmen bulunduğunu söyledi. Daha sonra Eglyné Katona Andrea kendinden ve Compass'tan bahsetti. Kendi derneklerinde engellilere ne gibi hizmetler sunduklarını anlattı. İlerleyen zamanda sınıfları gezmeyi başladık. El İşi sınıfına yapılan ziyarette sınıf öğretmeni Hicran Bozdağ engelli öğrencilerle birlikte yaptıkları ürünleri gösterdi. Ürünleri hazırlarken geri dönüştürülebilecek materyalleri kullanmaya özen gösterdiklerini ve tüm bu ürünlerin ders saatlerinde yapıldığını söyledi. Konaklama Hizmetleri dersliğinde ise dersin hocası Ahmet Gürsu eşliğinde öğrencilere derste çarşaf katlama, havlu hazırlama vb. otel işletmelerinde yapılan işlemleri öğrettiğini söyledi. "Tekstil" dersinde sınıf öğretmenleri Filiz Giray ve Tülay Karapınar, öğrencilerin yaptıkları şapka ve bere örme, saç bandana yapımı vb ürünlerin sunumunu yaptı. Ziyaretin sonuna doğru "Yiyecek İçecek Hizmetleri sınıfına gittik. COMPASS ekibi mutfak gereçlerini inceleme fırsatı buldular. Sınıf öğretmenleri sınıfta tatlı, çorba ve diğer her türlü yemeği yaptıklarını bunula beraber öğrencilere besinlerin besin değerlerini, sağlıklı ve sağlıksız besin ayrımının nasıl yapıldığına dair eğitimler verdiğini de söyledi.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Mamak Hurin Yavuzalp Özel Eğitim Meslek Okulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)