Liva'ul Hamd'a Talip, Hatip Edalı, Bilal Sadalı Mihrap Fatihleri

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü mesleki uygulama esasları çerçevesinde;Kur'an-ı Kerim,Hitabet ve Mesleki Uygulama dersleri kapsamında öğrencilerin İmam Hatiplik,Müezzinlik,Vaizlik ve Kur'an Kursu Öğreticiliği uygulamaları;meslek dersleri öğretmenlerinin gözetim, denetim ve rehberliğinde icra edilmektedir. Bu kapsamda özelde 11. Sınıflardan genelde ise alana yatkınlığı ve yeteneği olan 9 ve 10. sınıflardan öğrencilere gerekli mesleki bilgi ve eğitim verilmektedir.Daha sonra ilki okul bünyesindeki  Meslek dersleri öğretmenlerinden, ikincisi ise Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün Diyanet İşleri Başkanlığıyla imzalamış olduğu protokol kapsamında İl Müftülüğünün  görevlendirdiği İmam Hatiplerden oluşan komisyonlar kurularak her iki komisyondan 70 ve üzeri puan alan ve gerekli başarıyı sağlamış olan öğrenciler için geniş katılımlı bir program düzenlenmektedir. Bu kapsamda öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirilmektedir. Ayrıca kendileri için düzenlenmiş  olan başarı belgesini  almaya  da hak kazanmaktadırlar. Bu aşamadan sonra komisyonları geçmeye hak kazanan öğrenciler gerek okul ve pansiyon mescidlerinde  gerekse  il müftülüğünün  belirlediği merkez camileriyle köy camilerinde vakit namazı, cuma namazı ve teravih namazlarını kıldırabilmekte ayrıca hutbe irad edip vaaz yapabilmektedirler.

       Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak  Hitabet ve Mesleki Uygulama dersi kapsamında yapılan bu uygulama ile öğrencilerimizin gerekli mesleki eğitim,bilgi, beceri ve donanıma sahip olmaları sağlanmakta ; yapılan yarışma, etkinlikler ve bunların sonunda düzenlenen programlar kapsamında verilen hediye, başarı belgeleriyle öğrenciler ilgili mesleklere  teşvik edilmektedir.  Bunun yanında öğrencilere çeşitli görevler verilerek , kendilerini alanda kanıtlama fırsatı da verilmekte ve özgüveni tam,alan bilgisi sağlam gençler yetiştirilmeye çalışılmaktadır.

 

 Hitabet ve Mesleki Uygulama kapsamında yapılan çalışmaları yürüten İHL Meslek Dersleri Zümresi'ne ve çalışmaları haberleştiren Sayın Ebumüslüm Kaya'ya teşekkür ediyoruz

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kars Merkez Kars Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)