Lgs Sınavı 5 Haziran 2022 Pazar Günü

SINAV ÖNCESİ

SON TAKTİKLER

 

                

            Değerli öğrencilerimiz;  Bu broşürü sizlere sınav öncesi bazı tavsiyelerde bulunmak ve iyi dileklerimi sunmak için hazırladık.Bu güne kadar sınav için elinizden geleni yaptınız, eksiklerinizi tamamlamaya çalıştınız. Aylarca süren sınav hazırlıklarınız ve harcadığınız emekler hem sizler için hem de aileniz ve bizler için çok değerli. Şimdi sıra bu bilgilerimizi, Pazar günü yapılacak olan LGS sınavında gösterme zamanı. Kendinize güvenin ve herhangi bir deneme sınavı rahatlığında sınava girin.

 

          Geçmişteki başarılarınızı düşünün. Zeka ve yeteneklerinize güvenin. Eğer normal ve yeterli bir kapasiteniz olmasaydı bu aşamaya kadar ulaşamazdınız.

    "Başarabilirim, başarmak istiyorum, sınavda elimden geleni yapacağım" cümlesini tekrarlayın ve zihninize yerleştirin. Olumlu düşünmek, sonucu olumlu etkiler.

 

      Bilgileri unuttum diye endişeye kapılma! Dert etme! Bilgilerin sınav başlar başlamaz tıpkı deneme sınavlarındaki gibi kendiliğinden ortaya çıkacaktır!

SINAV AKŞAMI

✓ Kalabalıktan ve stresten uzak dur! ✓ Televizyonun karşısına geçip zihnini uyuşturma! ✓ Her akşam kaçta yatağa girdiysen sınav akşamları da öyle yap. Uyuyamıyorsan da yataktan çıkma. ✓ Yatmadan önce gerekli belge ve eşyaları bir çantaya koyarak hazırlayın. (Kimlik belgesi, kalem, silgi, su ve peçete)

 

 

SINAV SABAHI

 

➢ Evden çıkmadan sınavla ilgili belgelerinizi son kez kontrol ediniz. ➢ Kıyafetinizin güzel olmasından çok, rahat edeceğiniz bir kıyafet giymeye dikkat ediniz. ➢ Güzel bir kahvaltı yapınız. Kahvaltının fazla sulu olmamasına dikkat ediniz. ➢ Sınav yerine en az yarım saat önce varacak şekilde hareket ediniz.

 

 

SINAV ESNASINDA

 

      LGS sınavında, soruların zorluk dereceleri şöyledir.

•        

 

 

Zorluk düzeyi

Testteki yüzdesi

1

Çok Kolay

%10

2

Kolay

%20

3

Normal

%40

4

Zor

%20

5

Çok Zor

%10

 

 

 

 

 

 

 

 

➢ Sorularla inatlaşmadan turlama tekniği uygulayın.

-          Sınavdaki her bölümdeki sorular aynı değerdedir. Yani çok kolay bir matematik sorusu ile çok zor bir matematik sorusu aynı puan getirmektedir.

-           O yüzden turlama tekniğiyle birinci turda çok kolay, kolay ve normal soruları ( KEK Soruları ) çözelim ikinci turda ise zor ve daha zor soruları çözelim. Öncelikle KEK sorulardan başlanması moral ve motivasyon açısından çok daha iyi olacaktır.

 

➢ "Uzun soru zordur" mantığından kurtulun

-         Özellikle Türkçe ve Sosyal Bilimler testinde az da olsa uzun paragraf soruları gelebilir.

-         Soru paragrafının uzunluğu gözünüzü korkutmamalıdır.

-         Uzun soru zor soru değil aksine daha kolay sorulardır.

 

 

 

SINAVDA ÇOK ÖNEMLİ TÜYOLAR

 

❖ Emin olmadığınız sorulara bir kez daha bakınız. ❖ Sayısal sorularda yani Matematik ve Fen Bilimleri dersi sorularında mutlaka işlem yapınız. ❖ Cevabı hatırlayamadığınızda hemen telaşlanmayınız. ❖ Doğru cevaba ulaşmak için yanlış seçenekleri eleyiniz. ❖ Uzun soru zor soru demek değildir. ❖ Yorulduğunuzda burnunuzdan derin nefes alıp ağzınızdan veriniz. ❖ Soruları dikkatli okuyun: Olumlu soru cümlelerine alışkın olan öğrenci, olumsuz soru kökünü olumlu gibi görebilir. Bu nedenle acele etmeden, soruyu iyi anlamaya çalışın. ❖ Altı çizili veya hiçbiri, yalnızca, ulaşılamaz, çıkarılamaz, değildir gibi koyu tonda yazılmış kelimelere dikkat ediniz. ❖ Yapamadığınız ya da tereddüt ettiğiniz soruların yanına bir işaret koyarak tekrar dönmek üzere geçin, takılıp kalmayın. ❖ Bütün seçenekleri okumadan doğru cevabı işaretlemeyiniz. ❖ Size verilen süreyi mutlaka sonuna kadar kullanın ve sınavda erken çıkmayın. ❖ Bilemediğiniz soruyu boş bırakınız.  ❖ Kodlamayı her sorudan sonra ya da gruplandırarak yapınız. Sayfa sayfa, 5'erli veya 10'arlı gruplar halinde yapabilirsiniz. Bu, zaman kaybını ve kodlamada kaydırma ihtimalini azaltır. ❖ Kodlama yaparken doğru şıkları içinden tekrarlayarak kodla! "5'inci soru A, 6'ncı soru B" gibi'!

 

İRFAN İLK ORTAOKULU AİLESİ olarak tüm öğretmenleriniz sizlere bol şans ve başarılar diliyoruz. 

Sınav esnasında yanınızda olamasak da dualarımız sizinle. 

Unutmayın sizler İRFAN İLK ORTAOKULU öğrencilerisiniz. 

Umarım tüm sorular çalıştığınız yerden çıkar.

Başarılar...

                                                     

 

 

 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Antalya Muratpaşa İrfan İlk Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)