Let's Fınd Hope In Sprıng (Haydi Baharda Umudu Bulmaya)

Şehit Kemal İlkokulu 1/A   sınıfı öğrencileri " Let's Fınd Hope In Sprıng " adlı eTwinning projesine katıldılar.

Okulumuz sınıf   öğretmenlerinden Aybüke  ŞAMA'nın   ortak olduğu , İspanya, Romanya, Ürdün, Polonya  ve Türkiye'den  17 öğretmen,169 öğrenciden oluşan  katılımcılarla yürütülen projenin çalışmaları devam ediyor...

Projemizin karakteri olan HOPE, sanata, müziğe, doğaya, okumaya ve daha pek çok şeye gerçekten meraklı ve ilgi duyan dokuz yaşında bir kız. Ancak geçen yıl küçük bir virüs nedeniyle evde uzun süre kalmak zorunda kaldı. Okula gidemiyor, arkadaşlarıyla oynayamıyordu. O zamandan beri çok sıkılmıştı .Kendini  yalnız hissetmeye başladı. Ama şimdi büyüleyici bir sezon geliyor! Doğanın uyanışı olarak HOPE, içindeki neşeyi ve mutluluğu yeniden bulabilecek mi?

Bol bahar aktivitesiyle tanışalım , keşfedelim ve içsel sihrimizi bulalım!

1/A Sınıfı öğrencilerimiz ilk olarak projelerini  ve  avatarlarını yaparak kendilerini tanıttılar. Hayal dünyalarındaki kendi   'Hope' karakterlerini tasarlayarak sınıf maskotlarını yaptılar.. Projemizin maskotu olacak Hope karakterini oylayarak belirlemeye çalıştılar. Proje  için logo ve afiş çalışmalarını gerçekleştirdiler. Dünya Mutluluk Günü için mutluluğun onlara ne ifade ettiğini anlatmaya çalıştılar.WordArt ile kelime bulutlarını oluşturdular. Suyun önemini kavrayarak ,Dünya Su Günü  farkındalığı oluşturmak için kodlama etkinliği yaptılar.Bir de küçük mesajları vardı ''SUYUNUKORU''. Öğrencilerimiz doğanın uyanışını anlatan fotoğraflarıyla  bahara hoş geldin, dediler.

1/A Sınıfı öğrencilerimiz bu projede Web2 araçlarıyla tanışıp,21. yy becerilerini de kullanmayı öğreniyorlar.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Aliağa Şehit Kemal İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)