Kutlu Doğum

O'NUN ÜMMETİNDEN OLMAK

Nasiplerin en güzelidir, en büyük devlettir.

Cennete aday olmaktır, sıratı müstakime girmektir.

O'NUN ÜMMETİNDEN OLMAK

Allah'ı bir tanıyıp gayrisinden arındırmaktır yüreği.

Yalnız Hakk'a kul olup, yalnız O'na iletmektir dileği.

Bu hafta âlemlere rahmet olarak gönderilen peygamber efendimizin, veladetinin miladi seneyi devriyesinde, peygamberimizi bir nebzede olsa anmak, anlamak, anlatmak ve  yüreklerimizde hissetmek istedik…

 

Gel Ey Gül-i Rana!..

Ayı ikiye bölen kutlu ellerinle gel,

Şirki kara yere katan tatlı dillerinle gel;

Saadet muştusunda bahtlı kullarınla gel;

Ve ıtır ıtır , tomur tomur güllerinle gel!..

 

 

Bizler O'nu görmeden sevdik. İnsanlığa gönderilmiş son peygamberi sevgi ile anmak istedik. Hayata bakışı, ahlakı, davranışarıyla Hz. Muhammed'i (sav) hayatımıza bilinçli bir şekilde örnek almak her birimizin görevi. Din, dil, ırk farkı gözetmeden herkese adil, merhametli, hoşgörülü yaklaşan peygamberin ümmeti olarak bu erdemleri her vakit hatırımızda tutmalıyız. Onu hayatımızın merkezine almalı ve rol modelimiz yapmalıyız ki Fahri kainat efendimizin ahlakıyla ahlaklanalım. Sünnetini yaşayalım.  Mevlit Kandili de onu anmak ve yaşamımıza uygulamak adına önemli zamanlardan biridir. Kainata teşriflerinin 12 Rebiyülevvel gecesini kutladığımız Mevlit Kandilini bizler de okulumuzda yaşadık. Sevgili öğrencilerimizle salavat yarışmaları, hadis sergisi etkinlikleri ile yaşayarak öğrenmiş olduk.

 

Bu etkinlikte emeği geçen bütün öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve etkinlik sürecindeki duygularımızı bu kadar güzel ifade ettiği için okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni S. Rana BAŞARAN'a teşekkür ederiz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Siirt Kurtalan Ertuğrul Gazi Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)