Kurs Ziyaretlerimiz Sürüyor

Mutlu Mahallesinde Devam Etmekte Olan Kırkyama Kursumuzu Ziyaret Ettik

   Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzce İlçemiz Mutlu Mahallesinde açılan Kırkyama kursunu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali KAMBUR, Şube Müdürümüz Sayın M.Cesim YUFKACI ve Halk Eğitim Merkezi Müdürümüz Sayın Hızır HATIRNAZ ziyaret etti.

    Kurs çalışmalarını yerinde inceleyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali KAMBUR, yok olmaya yüz tutmuş Kırkyama ve buna benzer el sanatlarını içeren kursların açılmasını sağlayan mahalle sakinlerine ve görevli usta öğreticiye, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hızır HATIRNAZ’a da bu çalışmalarından dolayı teşekkür ederek amacımız adama iş değil, işe adam bulmaktır. Kırkyama kursu da bu bağlamda düşünülerek Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzce açılan bir kurstur. Kurstaki kursiyerlerimiz geleneksel olarak yapılan bu çalışmaları yaparak-yaşayarak genç nesillere de aktarmaya vesile olacaktır. Bu çalışmaların başarılı geçmesi için yapılacak her türlü maddi ve manevi katkıya hazır olduklarını vurgulayarak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün engelli vatandaşlarımız için de bu kursu ilçe merkezinde açtığını belirtip kursiyerlerimize bu kursa katılmalarından dolayı teşekkür ediyorum,dedi.

   Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hızır HATIRNAZ da kursiyerlerin fedakarlık gösterip bu geleneksel sanatı yaşatma çabalarını takdirle karşılıyoruz. İnşallah ürettikleri ürünleri kendi ihtiyaçlarında veya satarak aile ekonomisine katkı yapacak duruma gelirler, diyerek bir sanat öğrenmenin veya bunu yaşatmanın önemini vurguladı.

    Kursiyerlere çalışmalarında başarı dileyerek ziyaret sonlandırıldı.


Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Rize Hemşin Hemşin Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)