Kuranı Kerimin Ana Konuları

Kur'an-ı Kerîm, Allah'ın insanlara indirdiği son Mukaddes kitaptır. Kuran, son Peygamber Hz. Muhammede (sav) Cebrâil (as) tarafından vahiy yoluyla indirilmiş ve ondan nakledilerek günümüze kadar gelmiştir.

Kur'an-ı Kerîm, bütün insan sınıflarına, bütün memleketlerde ve bütün devirlerde insan hayatının bütününe, maddî - mânevî bir hidayet rehberidir. Her insan dünya ve ahiret huzur ve saadeti için gerekli bilgi ve dersleri ondan alır.

"İşte bu Kur'an muazzam bir kitabdır. Onu biz indirdik. Çok mübarektir. (Fayda ve bereketi çoktur). Artık buna uyun, emirlerine bağlanın ve Allah'tan korkun. Tâ ki merhamet olunasınız." (En'âm, 6/155).

 

Kur'an- Kerim'in Ana Konuları ve Muhtevasına yönelik bu ayki KTS çalışmamızda Kuran'ı Kerim ders öğretmenleri tarafından öğrencilerimize Kuran'ı Kerim'in ana konuları sunu, ilahi ve videolarla anlatıldı. Öğrencilerimize şeker kolonya ikramıyla birlikte Kuran'ın isimleri, konuları, genel bilgiler ile ilgili özet bir doküman verildi.

Seçtikleri ayet-i kerimenin Kuran'ın ana konularının toplandığı beş ana başlıktan hangisi ile ilgili olduğunu bulma etkinliği yapıldı.

 

Öğrencilerimizin okumalarıyla sınıfça Kuran'ı Kerim dinlendi.

Yapılan etkinlikte emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkur ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mardin Kızıltepe Adnan Menderes İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)