Kur'an - I Kerim Hatmi (Kts)

Meslek dersleri kazanım testleri ile öğrencilerin bilgi ve kazanımlarına sahip olma düzeyi tespit edilir.  (KTS) 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Mesleki Uygulama ve Esasları çerçevesinde öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini arttıracak her ay Kalite Takip Sistemine kaydedilmek üzere çalışmalar yapılmaktadır. 

Mart-Nisan ayı KTS kapsamında Meslek dersleri kazanım testleri ile öğrencilerin bilgi ve kazanımlarına sahip olma düzeyi tespit edilir faaliyetine yönelik öğrencilerimizle Kur'an'ı Kerim hatimi gerçekleştirildi. Yoncalı köyü İmam Hatibi Hüseyin ÖZDEMİR tarafından hatim duası yapıldı. 

Kur'an'ı Kerim'de bulunan cüzler okulumuz sınıflarından 7/B ve 8/A arasında paylaştırıldı. Böylelikle meslek dersleri kazanımı olan Kur'an'ı Kerim'i yüzüne okuma yapılarak öğrencilere hem kazanım hem de Ramazan Ayı farkındalığı oluşturuldu. Kadir Gecesi günü hatim yapılarak bin aydan daha hayırlı olan bu ay ve bu gecede indirildiği farkındalığı oluşturuldu.  

Hatim programında Kur'an-ı Kerim'i öğrenmenin öneminden bahsedildi. Kur'an'ı öğrenen ve öğreten kişilerin insanların en hayırlısı olduğu ifade edildi. Kur'an-ı Kerim'in bütün insanlığa rehber olduğunu, ona uyanların bu dünya da ve ahirette mutlu olacağı, ona uymayanların her iki dünyada bedbaht olacağı söylendi. 

Kur'an-ı Kerim'de helal-haram, ahlak, inanç, ibadet gibi konuların yer aldığı, ayrıca bu konular arasında ne önemli olan inançtır. Zira inancın olmadığı yerde ibadetten, ahlaktan bahsedilemeyeceği ifade edildi.

Kur'an-I Kerim 23 yılda parça parça indirilmiştir. Bu 23 yıllık sürecin ilk 11 yılında inen ayetleri incelediğimizde ayetlerin büyük bölümünü inanç konuları oluşturduğunu görmekteyiz. Kişilerin zihin dünyasında inançla ilgili problemler çözüldükten sonra ibadet konusuna geçilmiştir.  Konuşmacı günümüz dünyasında insanların ibadetleri konusunda problemlerin olmasının ana nedeni olarak inançtaki sıkıntıların olduğunu söyledi. 

Yapılan hatim programının sonunda öğrencilerin sorularına cevaplar verilerek sonlandı. 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mardin Dargeçit Yoncalı İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)