Kültür Yolu Gezisi

 

Okulumuz Sosyal Medya Kulübü'nün düzenlediği Kültür Yolu Gezisi ile öğrencilerimiz tarihi ve doğal güzellikleri tanımayı, kültürel unsurları kavramayı ve aynı zamanda eleştirel düşünme yeteneğini geliştirmekle beraber tarihi olaylara bilimsel araştırma basamaklarıyla yaklaşmayı, kültürel sorumluluk duygusu gibi önemli becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır. 

 

Bu kapsamda öğrencilerimizle öncelikle Balkan Savaşı ile I. Dünya Savaşı ve özellikle Çanakkale Savaşları'nda yaralanarak tedavi olmak için İstanbul hastahanelerine getirilen ve burada şehitlik mertebesine erişen askerlerimiz bulunduğu Edirnekapı Şehitliği ziyaretimizi gerçekleştirdikten sonra geçmişi 18. yüzyılın ortalarına dek uzanan Rami Kışlası, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yoğun gayretleriyle yürütülen aslına uygun restorasyon, renovasyon ve yeni inşa çalışmalarının tamamlanmasıyla hayat bulan Rami Kütüphanesinde Kültürel Kaynakları araştırdık. Her yaştan okuyucunun ihtiyacına cevap veren koleksiyonu, ihtisas kütüphaneleri ve yaşam alanlarıyla Avrupa'nın en büyük kütüphane kompleksi olarak öne çıkan Rami Kütüphanesi, 2023 yılının Ocak ayında okuyucularına kapılarını açmıştır. 

 

 

Son durağımız 2 Mayıs 2003 tarihinde ziyaretçilere açılan Miniatürk oldu. Bu müzenin "Büyük Ülkenin Küçük Bir Modeli" olarak kendini göstermektedir. Ülkemiz genelinde var olan tarihi eserlerin bilinirlik durumuna ve dönemine göre yer aldığı bir konumdadır. İçerisinde 122 mimari eser yer almakta olup, bu minyatürler 1/5 oranında da küçültülmüştür. Aynı zamanda da Miniatürk içerisinde bulunan tüm eserlerin yanında sesli rehberlik hizmetleri de dikkat çekmektedir. Bu sistem dahilinde 9 farklı dilde bilgi alabilmek de mümkün olmaktadır. Anadolu genelinde kökeni 3000 yıl öncesine kadar uzanan eserleri burada görebilmek de muhtemel olabiliyor. 

 

 

Öğrencilerimiz aynı gün içinde gerçekleşen bütünsel bir gezi etkinlik planı ile Sosyal Medya Kulüp çalışmalarında yer aldı. Kulüp çalışmalarımız uygun görülen zaman dilimlerinde devam edecektir. 


Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İstanbul Fatih İbrahim Alaettin Gövsa Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)