Kültür Elçileri (Cultural Ambassadors)

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Funda DEMİR  7.sınıf öğrencilerimiz Zeynep TOPUZ,Meryem ILGAZ ,Emine DEMİRBOĞA,Oğuz GÖKAÇAN ve Kamil DEMİRBOĞA ile ikinci e Twinning porojesini yaptı. Kültür Elçileri  (Cultural Ambassadors) adlı proje Şubat 2022 tarihi itibariyle çalışmalarına başladı.

 Bu projede köy, kasaba, kırsal ve dezavantajlı bölgelerdeki okullarda öğrencilerle kültürel etkinlikler yaparak ortak okullarla kültürel etkileşim kurmayı ve böylece öğrencilerin farklı kültürlerle tanışmasını sağlamayı hedeflendi. Bu kapsamda kültürel unsurların öğrenilmesine ve paylaşılmasına dayalı kutlamalar, yöresel yemeklerin, şarkıların, kıyafetlerin, tarihi mirasın ve doğal güzelliklerin tanıtılmasına yönelik etkinlikler yapıldı. Öğrencilerimiz proje boyunca farklı ve eğlenceli bir çok etkinlik yaparak  köyümüzün gelenek ve göreneklerinin tanıtılmasına katkı sağladı.

 

Projede öğrencilerimizin Web 2.0 araçlarını tanımaları, kullanmaları, teknolojiyi kullanma becerilerini geliştirmeleri ve yeteneklerini fark etmeleri hedeflendi.

 Proje   7 ülke (TÜRKİYE,İSPANYA,FRANSA,TUNUS,ÜRDÜN,GÜRCİSTAN,PORTEKİZ) ile ortak olarak yürütüldü. Projede  17 öğretmen ve 111 öğrenci yer almaktadır.

Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi yaptıkları çalışmalar ve vermiş oldukları emeklerden dolayı tebrik ediyoruz.

Takvim Çalışmamız için  TIKLAYINIZ.

Röportaj çalışmamız için TIKLAYINIZ.

Öğrencilerimizin müzik çalışması için TIKLAYINIZ.

Projemizde yaptığımız Yöresel Kıyafetlerimiz adlı videomuz için TIKLAYINIZ.

Projemizden ve Köyümüzden Resimler:

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Bursa Kestel Çataltepe Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)