Kudüs İslam'ındır

Osmangazi İmam-Hatip Ortaokulu ailesi olarak ‘’Hz. Ömer’in mirası, Selahaddin Eyyubi’nin rüyası ve Sultan II. Abdülhamid’in davası olan kutsal mirasımız Kudüs İslamındır’’ adlı program düzenlendi. 

Osmangazi İmam-Hatip Ortaokulu çok amaçlı salonunda Din Kültürü Öğretmeni Osman ÇÖRTÜK  ve farklı sınıflardaki öğrencilerin emekleriyle hazırlanan etkinlik öğretmen, veli ve öğrencilerimizin ve misafirlerin beğenisine sunuldu.

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı’nın söylenmesi ile başladı. Başta Kudüs olmak üzere tüm dünyada şehit olan Müslüman kardeşlerimiz ile şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Tilavette okunan yerlerin meali zikredildi.

Programın açılış konuşması Okul Müdürümüz Sayın Atanur SARIOĞLU tarafından yapıldı. Atanur SARIOĞLU konuşmasında ‘’ Filistin'e ve Kudüs'e sahip çıkmanın bütün ümmetin üzerine düşen bir görev olduğunu Filistin meselesinin sadece Arapların meselesi olmadığını, Kudüs ve Mescidi Aksanın kutsal kitabımız Kur'an'ı Kerim'deki İsra Suresinde "etrafı mübarek kılınan bir mabet" olarak belirtilmesi Miraç gününde bütün peygamberlerin buluşma mekanı olması ve Hz. Peygamberimiz 'in hadisi şeriflerinde üç mescide(cami) ziyaret maksadıyla gidilebileceğini, bu üç mescitten birinin de Mescid-i Aksa olduğunu aynı zamanda Müslümanları ilk kıblesi olması nedeniyle Kudüs ve Mescid-i Aksanın kavuşması için mücadele etmenin bütün Müslümanların görevi olduğunu belirtti’’.

Program Osmangazi İmam-Hatip Ortaokulu öğrencilerinin şiir okuması , sinevizyon gösteri, video şiir dinletisi  ve ‘’Kudüs İslamındır ’’ Oratoryo gösteri ile son bulmuştur.

Etkinlik, sadece bilgi paylaşımıyla sınırlı kalmadı; bizleri bir araya getirerek, Filistin'in yaşadığı acılara ve Kudüs'ün manevi değerlerini derinden inceleme fırsatı sundu. Birlikte duygu dolu anlar yaşarken, Filistinli kardeşlerimize destek olmanın ve dualarımızla yanlarında olduğumuzu hissettirmenin önemini bir kez daha kavradık. Osmangazi İmam-Hatip Ortaokulu, böylesi manevi etkinliklerle gençlerin kültürel birikimlerini zenginleştirerek, birlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmeye devam ediyor.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun İlkadım Osmangazi İmam Hatip Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)