Küçük Adımlar Büyük Yolları Kateder.

Suadiye Barbaros İlkokulu Erasmus+ KA2 Stratejik Okul Ortaklıkları projeleri çerçevesinde Litvanya'nın Kaunas şehrinde bulunan Kauno Panemunes Pradine Mokykla okuluna ziyaret gerçekleştirdi.

Proje kapsamında İtalya, Romanya, Litvanya ve Sırbistan'da bulunan ortak okulların da katılımıyla 07-11 Mart tarihleri arasında 5 öğrenci iki öğretmen ve bir yönetici ile gerçekleştirilen ziyaret çerçevesinde, katılımcılar,  Kauno Panemunes Pradine Mokykla kurumunda farklı Lego WeDo ve Scratch uygulamaları ile " Akran Zorbalığı ve Siber Zorbalık" konularında çalışmalar yaparak, ürünler ortaya koydular. Bunun yanında katılımcılar, Litvanya' nın doğal ve tarihi zenginlikleri de keşfetme şansı da yakaladılar. Ziyaretin sürprizini ise Euro Ligde mücadele eden Kaunas Şehrinde kurulmuş, Zalgiris Basketbol takımı oyuncusu Paulius Jankunas' dan geldi. Hem kendi takımının hem de Litvaya Milli takımının kaptanı olana başarılı basketbolcu, kendi oğlunun da okuduğu okula gelerek öğrenci ve öğretmenlerle sohbet ederek imza dağıttı.

Okul Müdürü ve aynı zamanda proje sorumlusu Sadık Sedat TEZCAN, "bu küçük adımların büyük yollar kat edeceğini söyleyerek öğrencilerimizin temsil kabiliyetini övdü. Kıyaslandığında imkan açısından en dezavantajlı ortak okul olmamıza rağmen aradaki farkı samimiyet ve çalışkanlığımızla kapattık" şeklinde konuşan TEZCAN, projenin 2023 Ağustos ayına kadar süreceğini belirtti.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kocaeli Kartepe Suadiye Barbaros İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)