Kozan Bilsem Öğretmenleri Finlandiya Hareketliliği

Adana Kozan Bİlim ve Sanat Merkezi Öğretmenleri Erasmus Projesi kapsamında Finlandiya hareketliliği gerçekleştirdi. Proje Kapsamında üstün  yetenekli öğrencilerin dünyasını ve akademik, sosyal, duygusal ve zihinsel ihtiyaçlarınınasıl  karşılayacağımızı öğrenmek ve anlamak için ,ayrıca yetenekli ve yetenekli öğrenciler için koçluk stratejilerini

öğrenmek amacıyla 10 günlük eğitim faaliyeti gerçekleştirildi.

Özel yeteneklilerin eğitimine yönelik hem kendi alanlarına özgü bilgilerini hem de disiplinler arası çalışma becerilerini geliştir Öğretmenlerin AB'li meslektaşlarıyla öğrencilerin de AB'li akranlarıyla etkileşimlerinin sağlandı ve bu amaçla AB ve e-Twinning projelerinin yaygınlaştırıldı.

 Öğretmenlerimiz, üstün yetenekli bireylerin bilişsel ve duyuşsal özelliklerini, onları başarılı çocuklardan ayıran özellikleri,üstün yetenekli bireylerin yaşayabileceği sorunları ve çözüm yollarını öğrendi.

 

Rehberli ve koçluk modelleme uygulamalarına yönelik etkinlik geliştirme, disiplinler arası yaklaşıma uygun bir senaryo üzerinden koçluk ders planı hazırlama becerileri elde etti. Özel yeteneklilerin eğitiminde kullanılan Zenginleştirme stratejilerden faydalanarak eğitim materyallerinin çeşitlendirilmesi, içeriğin zenginleştirilmesi, yaratıcılık, eleştirel düşünme, problem çözme ve iletişim gibi becerileri geliştirme yöntemlerini öğrendiler. 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Adana Kozan Kozan Bilim ve Sanat Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)