Köyde Okuma Etkinliği

30-12-202130-12-202130-12-202130-12-2021 

 

 

 

 

Taktirle karşılanan ve önemli bir boşluğun doldurulmasına katkı veren "Köyde Okuma Etkinliği" programlarının 22'incisi okulumuzda gerçeklesti.

 

Yozgat Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Böyükata'nın başlattığı ve gönüllü olarak yürüttüğü etkinlikler ilgiyle takip ediliyor.

 

Fehimli İlkokulu / Ortaokulu Müdürümüz Birsu Karaer'in daveti üzerine, 27 Aralık 2021 Pazartesi günü gerçekleştirilen etkinliğe, Prof. Dr. Mustafa Böyükata ile birlikte Öğr. Gör. Ferhat Oflezer ve emekli Öğr. Gör. Abdullah Doğan da iştirak etti.

 

Akademisyenler "Fehimli'den de Cabir Bin Hayyan çıkabilir", "Ben de yaparım" ve "Köyde Proje Yapmak" başlıkları etrafında bilgi ve birikimlerini paylaştılar. Anasınıfından 8'inci sınıfa kadar bütün öğrencilerle ayrı ayrı bir araya gelen Prof. Dr. Mustafa Böyükata, öğrencilerle neşeli sohbet atmosferleri oluşturdu. Öncü bilim insanlarından bahsedildi, karşılıklı sorular soruldu ve sorulara birlikte cevaplar arandı. Ufuk açıcı yönde konuşmasını derinleştirerek, öğrencilerin proje faaliyetlerinde yer almalarını öneren Prof. Dr. Mustafa Böyükata, TÜBİTAK proje yarışmalarında kırsaldaki okullardan da projelerin Türkiye derecesi elde ettiğini Yozgat'tan örnekler vererek açıkladı. 

 

Ortaokul öğrencileri ile bir araya gelen Öğr. Gör. Ferhat Oflezer, mikro denetleyici ve sensör teknolojileri ile ilgili temel düzeyde bilgiler paylaşarak, günlük hayatta kullanmakta olduğumuz sensörler hakkında öğrencilerde merak uyandırıcı sunumlar yaptı.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Yozgat Yenifakılı Fehimli Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)