Köy Yaşam Merkezleri

Kullanılmayan köy okulu binaları, köy yaşam merkezleri projesiyle ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim, ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülüyor.

Köy yaşam merkezleri, öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunuluyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan "Köy Yaşam Merkezleri" projesi kapsamında atıl durumdaki köy okulları yaşam merkezine dönüştürülerek, kadınlara eğitim yuvası ve gelir kapısı oldu.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak, onlara rehberlik etmek, sosyal ve kültürel gelişimlerine destek vermek amacıyla ilimiz genelinde halk eğitimi merkezlerimiz tarafından her yaştan ve her düzeyden vatandaşa eğitimler düzenleniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığımız iş birliğinde gerçekleştirilen projede ise, ulaşılabilir yaşam alanları oluşturmak amacıyla ilimizde Çatak Köy Yaşam Merkezini kurduk. Bu yaşam merkezimizde hayat boyu öğrenme kapsamında; arıcılık, el sanatları ve Kur'an-ı Kerim kurslarımız ile 85 vatandaşımıza eğitim verdik.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çorum Merkez Çorum Halk Eğitimi Merkezi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)