Konya / Selçuklu Cumhuriyet Anadolu Lisesi

Telefon:03322481928 Adres:Şeyh Şamil Mah. Tatlıpınar Cad. Gökten Sk. No3 Selçuklu / KONYA Web Sitesi:https://selcuklucumhuriyetal.meb.k12.tr Konya Okulları, Konya Selçuklu Okulları, Konya Anadolu Liseleri, Konya Selçuklu Anadolu Liseleri, Anadolu Lisesi Haberleri, Konya Anadolu Lisesi Haberleri, Konya Selçuklu Anadolu Lisesi Haberleri
Kaynak:https://selcuklucumhuriyetal.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonVizyonumuz: Ortaokullardan okulumuzu tercih ederek gelen öğrencilerimizi, Milli Eğitimin Temel Amaçları doğrultusunda, ortaöğretim bilgilerinin tümüne sahip olmuş, milli ve manevi değerlerine bağlı, güzel ahlaklı ve iyi insanlar olarak hayata ve yükseköğrenime hazırlamaktır.
MisyonMisyonumuz: Ülkemizin ve dünyamızın yarınlarını teslim edeceğimiz gençlerimizi; Milli ve manevi değerlerimizi benimsemiş, dürüst, çalışkan, toplumla barışık, evrensel değerlerin bilincinde, bilgiye hızla ulaşan, bilgiyi üreten, paylaşan ve onu insanların yararına kullanan, bilimsel düşünebilen, kendini tanıyan ve kendine güvenen, ümidini yitirmeyen, insanlığa önderlik yapabilecek düzeye ulaşan, girişimci, sabırlı, çalışkan, iletişime açık, anlayışlı, müsamahakâr, mütevazı, sorun üretmeyip sorunları çözen, risk alabilen, sürekli kendini geliştiren, Allah´a, kendisine, ailesine, milletine, insanlığa ve çevreye karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olan, aklını kullanan, sorgulayan, özgür, sağlıklı düşünen ve doğru kararlar verebilen, adaletli olmayı ilke haline getiren, bencil değil özgeci olan, tek dünyası değil iki dünyası olduğunu unutmayan, yaşadığı hayatın hesabını vereceğini bilen, helal ve haramın ayırdında olan, hayata atıldığında önceliğini "para kazanmak değil, insanlara Allah rızası için yardımcı olmak" şeklinde belirleyen, seviyesine göre sahip olması gereken bilgi ve becerileri edinmiş, insanlar olarak yetiştirmek hedefimizdir.
Telefon03322481928
AdresŞeyh Şamil Mah. Tatlıpınar Cad. Gökten Sk. No3 Selçuklu / KONYA
İnternet Sitesihttps://selcuklucumhuriyetal.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriOkulumuz Konya Selçuklu Merkez İlçesinde Şeyh Şamil Mahallesi, Gökten Sokak, No:3 adresindedir. Selçuklu Belediyesinin 700 metre güneyinde, Pazartesi pazar yerinin 300 metre kuzeyinde, Selçuklu Belediyesi Futbol Sahasının 200 metre güneydoğusunda, Medova Hastanesinin 300 metre güneyinde bulunmaktadır.
UlaşımOkulumuz Konya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde, Valilik binasına 9 km uzaklıkta, Selçuklu Merkez İlçesinde bulunmaktadır."Cumhuriyet" dolmuşları okulumuza 200 metre, "Binkonut" dolmuşları ise okulumuza 350 metre mesafeden geçmektedirler. Tramvayla ulaşımda; "Cumhuriyet Polis Karakolu" tramvay durağında inildiğinde, okulumuz 800 metre batı yönündedir. 52, 53, 54 ve 56 no´lu Belediye otobüsleri okulumuzun önünden; 47, 48, 49 ve 57 no’lu otobüsler ise okulumuzun 200 metre arka tarafından geçmektedir.
Merkezden UzaklıkOkulumuz Konya Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde, Valilik binasına 9 km uzaklıkta, Selçuklu Merkez İlçesinde bulunmaktadır.
Servis BilgisiOkul Aile Birliğimizin servis firması ile yaptığı anlaşma, pandemi nedeniyle servisçi firmaların çalışma düzenleri bozulduğundan geçerliliğini yitirmiştir.
Kontenjan BilgileriOkulumuzda 30 derslik, 1160 öğrenci bulunmaktadır. 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında okulumuzun 9. sınıfındaki 6 şubesine 240 öğrenci yerleştirilecektir.
Ders Saatleri08.30 - 15.30
Yabancı Dil1.Yabancı Dil:İngilizce, 2.Yabancı Dil:Almanca
Isınma TürüDoğalgazlı kalorifer.
İnternet BağlantısıFatih Projesi Fiber İnternet
Sportif EtkinliklerÖğrencilerimizden özellikle ferdi spor branşlarında; ilçe, il, ülke ve uluslararası yarışmalarda derece alanlar vardır. Bazı okul sporlarına takım olarak katılmaktayız. 2015 yılında Hentbol takımımız Türkiye Çeyrek Finalinde oynamıştır. 2016 yılında bir öğrencimiz Eskrimde Dünya şampiyonasına katılma hakkı kazanmıştır. 2019 ve 2020 yılarında Karate, Tekwando, Kick Boks gibi branşlarda il, Türkiye ve Avrupa Şampiyonalarında derece yapan öğrencilerimiz vardır. Futsal okul takımımız 2019´da ilimizde üçüncü olmuştur.
Bilimsel EtkinliklerOkulumuz her yıl öğrenci ve velilerine yönelik seminerler, konferanslar, paneller düzenlenmektedir.
Projeler2019 yılı Mayıs ayında okulumuzda Tübitak 4006 Fuarımız sergilenmiştir. e-Twinning ve Tübitak proje çalışmalarımız devam etmektedir.
  • Öğretmen Sayısı68
  • Öğrenci Sayısı1164
  • Derslik Sayısı30
  • Kütüphane Sayısı1
Kaynak:https://selcuklucumhuriyetal.meb.k12.tr/42/01/974928/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)