Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus Akreditasyon İş Başı Gözlem Hareketliliği İspanya

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Koordinatörü olduğu 2021-01KA121-SCH-000007420 Numaralı Erasmus Projesinin İş başı gözlem hareketliliği için 17-22 ekim  İspanya'nın Valencia şehrine  katılımcı olarak okul müdürümüz  Şükran  KANDIR katıldı. İşbaşı gözlem hareketliliğini değerlendiren okul müdürümüz  şunları söyledi ." Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün Koordinatörü olduğu 2021-01KA121-SCH-000007420 Numaralı Erasmus Projesinin İş başı gözlem hareketliliği için 17-22 ekim  İspanya'nın Valencia şehrine  İlimizi temsilen Konya İl Milli Eğitim şube müdürümüz Davut KAYA , Karatay Belediyesi Gazi Osman Paşa Anaokulu müdürü Süleyman  Mücahit İYİYOLBULAN,Melihşah anaokulu rehber öğretmeni Fatma Kevser ŞAHİN ve aynı anaokulu öğretmeni Ayşegül ÖZLÜ ,Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu İngilizce öğretmeni Hatice KARABULUT ERBAY ile  Akreditasyon 10. Grup olarak gittik. İspanyanın Valencia şehrinde  CEIP Félix Rodríguez de la Fuente Okulu ve Patacona şehrinde CEIP Félix Rodríguez de la Fuente  Okulunda işbaşı gözlem yaptık.

5 günlük gözlem boyunca Öğretmen eğitim sisteminin benzerlik ve farklılıkları,öğretmen planları ,ders öncesi nasıl hazırlık yaptıkları  hakkında bilgiler aldık.  Okul Bina Yapısı, sınıfların yapısı, derslik düzenlerini ve ders işleme yöntem ve tekniklerinden örnekleri gözlemledik.  Kullanılan kitaplar, öğretmenlerin dersleri işlerken kullandıkları yöntem ve teknikler  ,öğrencilere ödev veriliyor mu sorularına cevaplar aldık.  Okul dışı öğrenme ortamlarına yönelik faaliyetleri hakkında bilgiler  ve derslerde dijital teknolojiler aktif bir şekilde kullanılıyor mu? Sorularını sorduk. Okullarımızda Uygulanabilecek Farklı Etkinlikler konusunda notlarımızı aldık. Özellikle her iki okuldada uygulanan Ambiente ismini verdikleri bir etkinlik uygulaması var. Bu etkinlik ve diğer notlarımdan oluşan bir sunum ile öncelikle  okul öğretmenlerime ve diğer paydaşlarımla paylaşacağım.

İşbaşı gözlem günlerinde nazik ekip başkanlığı için  İl Milli eğitim şube müdürümüze  ve diğer  ekip arkadaşlarıma süreç boyunca gösterdikleri uyum  ve işbirliği için çok teşekkür ederim. İşbaşı gözlem okulları CEIP Félix Rodríguez de la Fuente Okulu  müdüresi  Venessa Autoliu ve Patacona şehrinde CEIP La Patacona School müdürü Nacho'ya gösterdikleri misafirperverlikleri için çok teşekkür ederim. En büyük teşekkürü şüphesiz projenin yürütücüsü olarak bize bu imkanı sağlayan Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve Avrupa Birliği Projeleri ekibine yapmak istiyorum. Akreditasyon programında yer almaya hak kazandığımız günden bu güne kadar  yapılan  güzel işler, online İngilizce derslerimiz, işbaşı gözlem hareketliliklerimiz için uğraşılan her detay ve emekler için çok teşekkür etmek  istiyorum."

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Konya Selçuklu Selçuklu Keskesler Anaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)