Konferans - Bir Destandır Çanakkale
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlik programı çerçevesinde ve Yatağan Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinesinde konferans düzenlendi.
Haber Tarihi: 18.03.2022
Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Şehit Engin Yalçın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Yatağan Gençlik Merkezinde düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü İlçe programına katılım sağladık.
Okul Müdürü Murat Bostan'ın daveti üzerine okulumuza gelen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Osman Köse (Edebiyat Fakültesi - Tarih Bölümü), Yatağan Gençlik Merkezinde konferans düzenledi. "Bir Destandır Çanakkale" ana teması üzerinde sunu ile desteklenen konferansa ilçe merkezinde yer alan okulların öğrencileri, okul müdürleri ve öğretmenleri katılım sağladı. Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Osman Alemdar'ın protokolde yer aldığı programın sunuculuğunu Türk Dili ve Edebiyatı Dersi Öğretmeni Şeyma Çelik yapmıştır. Program, açılış konuşması, Saygı Duruşunda bulunulması, İstiklâl Marşımızın okunması ile başlarken 9 - A sınıfı öğrencisi Murat Akdağ tarafından okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etmiştir.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Osman Köse tarafından verilen konferansta günün anlam ve öneminde değinilirken, Çanakkale Savaşı'nın nedenleri, Çanakkale Savaşı'ndaki kahramanlarımız, savaş süreci, savaşın kırılma anları gibi konulara detaylı değinilirken, öğrencilere sık sık yorum yapmaları için söz hakkı verildi. Anlatımlar slayt gösterisi ile desteklenirken, ekranlarda daha önceden görülmeyen arşiv fotoğrafları sergilendi. Program, Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sn. Osman Alemdar tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi Osman Köse'ye çiçek takdim edilmesi, sunumlarından dolayı teşekkür edilmesi ve fotoğraf çekimleri ile sona ermiştir.
Konferans Görselleri:
Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.



















