Koçluk Sistemi

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce belirlenen İmam Hatip Okulları Vizyon Belgesi çerçevesinde oluşturulan Kalite Takip Sistemi Eylem Planı doğrultusunda "Aralık-Ocak AyıAkademik Gelişim, Kariyer Planlama ve Üniversiteye Hazırlık Alanı" ile ilgili "Akademik başarıyı arttırmak, öğrencilerle birebir ilgilenmek için koçluk sistemi uygulanması."

Öğrenci Koçluğu; öğrencinin birey olarak içinde bulunduğu anda durduğu konum ile gelecekte durmak ya da olmak istediği durum veya konum arasındaki farkı en aza indirmeyi hedeflerken, bireyin hayatını ful potansiyelle yaşamasını sağlamak için erken yaşlarda verilen hizmettir. Bireyin kendine inanmasına, güçlü yönlerini kullanmasına yardımcı olur, başarılı yönlerini hatırlatır. Koçluğun temel işlevlerinden biri olan; strateji oluşturmak, bir eylem planı yaparak, kişinin yol haritasını çıkarmaya erken yaşlarda başlamasını sağlar.

Yukardaki tanım doğrultusunda 8. Sınıf öğrencilerimiz başta olmak üzere bütün örencilerimize koçluk sistemi uygulanıyor olup, öğretmenlerimiz boş zamanlarında kendi koçluklarındaki öğrencilerle birebir ilgilenmektedirler. Koçluk sistemiyle aşağıdaki kriterler hedeflenmiştir.

§  Öncelikle öğrenciye özgüven ve kendini keşfetme imkanı sağlamak

§  Hedeflere kolay ulaşılmasını sağlamak

§  Sosyal aktiviteler için daha geniş zaman sağlamak

§  Tüm derslere yönelik kişiye özel öğrenme tekniği kazandırmak

§  Okul derslerinde ve seçme sınavlarında yüksek başarı sağlamak

§  Ders çalışma isteğinde kalıcı ve sistemli bir değişim sağlamak

§  Öğrencimizi Yoğun ders çalışma yükünden ve temposundan kurtarmak

§  Konsantrasyon, dikkat ve algılama da sağlıklı bir yükseliş sağlamak

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Mardin Dargeçit Sümer İmam Hatip Ortaokulu

Kaynak:https://sumerihortaokulu.meb.k12.tr/icerikler/kocluk-sistemi_8578088.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)