Kitaplar “can Dostumuz”

Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak öğrencilerimizin dünyaya ve hayata bakış açılarını genişletebilmek adına yaptığımız çalışmalara bir yenisini daha ekledik ve bu kez “Kitaplar artık bizim can dostumuz.” dedik.

Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra onlara okuduklarını anlama, yorumlama ve eleştirme yetisi kazandırmayı asıl hedef edinen “Can Dostum” projemiz kapsamında öğrencilerimiz gruplar halinde okudukları kitapların yorumlamasını ve eleştirisini yapıyorlar. Kitaplardaki karakterlerin analizlerinin de yapıldığı sohbetlerimizde öğrencilerimiz bazı karakterlerle adeta bağ kurduklarını, onlarla beraber ağlayıp beraber güldüklerini, onların yaşadıklarına ortak olduklarını ve kitap bittiğinde bir dostlarından ayrılmış gibi hissettiklerini dile getiriyorlar.

Öğrencilerimizin proje kapsamında her ay başka bir “can dostu” edindikleri projemizde amacımıza ulaşarak kitap kahramanlarını sayfalardan hayatımıza taşıdığımızı; bunun sonucu olarak çocuklarımızda empati kurma becerisinin geliştiğini, kitabın değindiği konu hakkında öğrencilerimizde bir farkındalık oluştuğunu gözlemledik.

Projemiz kapsamında 2023-2024 eğitim öğretim yılı boyunca dört ayrı yazarı okulumda misafir ederek “okur-yazar” buluşmaları da gerçekleştirmekteyiz. Kasım ayında yazar Rana DEMİRİZ’i, ocak ayında ise Anıl BASILI’yı öğrencilerimizle buluşturmanın sevincini yaşamaktayız. 

Projemizin hazırlık, uygulama, takip ve değerlendirme aşamalarında maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen okul idaremize, öğretmen arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz…

 

Video haberi görüntülemek için buraya tıklayınız.

Sakarya Akyazı Akyazı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)