Keneye Dikkat. . .

Havaların ısınmasıyla kene korkusu tekrar başladı. Göç yolları bölgemiz üzerinde olan göçmen kuşların bıraktığı kenelerin bir ısırması dahi ölümcül virüsü vücudumuza almamıza yerterli oluyor.

Kene ısırması sonucu nairovirüs adı verilen virüs vücuda giriyor ve enfeksiyon meydan geliyor. Bu enfeksiyon sonucunda yüksek ateş, baş ağrısı, vücut ağrısı ve kusma gibi belirtiler ortaya çıkıyor.

Bu tehlikeye dikkat çeken Eti Anadolu Lisesi Sağlık Temizlik ve Beslenme Kulübü, "Sosyal Sorumluluk Programı" kapsamında bir ilke daha imza attı. Kulüp öğretmenleri İlksen Baş, Gülriz Tetik, İrfan Canbek eşliğinde kulüp öğrencileri tarafından okul çevresine "Kırım Kongo kanamalı ateşi(KKKA)" ile ilgili bilgilendirici afişler asıldı, broşürler dağıtıldı. Çevre halkını bilgilendirmeyi amaçlayan bu faaliyet, ilgiyle karşılandı. 

Faaliyet esnasında çevredekilerin meraklı sorularına Kulüp öğretmenleri ve öğrencileri  ayrıntılı cevaplar verdiler. 

Kırım Kongo kanamalı ateşine, Nairovirüslerin neden olduğunu belirterek ateş, cilt içi ve diğer alanlarda kanama gibi bulgular ile seyreden hastalığın kene kaynaklı bir enfeksiyon olduğuna dikkat çektiler. 

Son yıllarda tedavide görülen gelişmelere rağmen, bu enfeksiyonlarda ölüm oranlarının hala yüksek olduğunu hatırlatarak bir farkındalık yaratmayı amaçladıklarını dile getirdiler.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çorum Merkez Eti Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)