Kayıt İçin Yapılması Gerekenler

Okulumuz orta veya ağır düzeyde zihinsel yetersizliği olan bireyler ile orta veya ağır düzeyde otizmi olan bireylerin eğitim öğretimi için açılmıştır. Bakanlıkça hazırlanan özel eğitim programı uygulanır. Okulumuzda orta veya ağır zihinsel yetersizliği olan öğrenciler ile orta veya ağır düzeyde otizmi olan öğrenciler ayrı şubelerde eğitim görürler. Sınıfların mevcutları en fazla; zihinsel yetersizliği olanlar için 8, otizmi olan öğrenciler için 4 öğrenciden oluşur. (Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği Madde 31/2)


Okulumuza öğrencinin kaydolabilmesi için İlçe Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu tarafından "yerleştirme kararı" alınmış olması gerekmektedir. Yerleştirme kararı olmadan okul yönetimi okula öğrenci kaydedemez. Bu kararın alınabilmesi için de Rehberlik ve Araştırma Merkezi(RAM) tarafından tanılama işlemleri yapılmalıdır.

Okul yönetimi, öğrencilerin okula kayıt tarihinden itibaren en az otuz iş günü izleme süreci sonunda öğrenciyle ilgili eğitsel değerlendirme ve tanılama ya da yerleştirme kararına itiraz etme hakkına sahiptir.(Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği Madde 42/b)

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Şırnak Cizre Cizre Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)