Kars / Merkez Faik - Fikriye Torunoğulları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kaynak:https://faikfikriyetorunogullarimtal.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonFAİK FİKRİYE TORUNOĞULLARI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
VİZYONUMUZ

Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı kalarak, Milli Eğitim mevzuatına ve politikalarına sahip çıkan, zamanın gereklerine uyumlu, kaliteli, yapıcı, girişimci, ekip ruhu olan öğrenci, öğretmen ve personel ile birlikte ülkemizde sağlık hizmetlerinin gelişmesine katkıda bulunmak.
Gelişen teknolojiyi takip eden, meslek alanındaki en son bilgilerle donatılmış, insanı seven, iletişim becerisine sahip, sağduyulu sağlık personeli yetiştiren bir eğitim-öğretim kurumu olabilmek.
Ortaöğretimin amaçlarına ulaştıracak, bilim ve teknolojiyi takip eden, sporun her dalında etkin, Atatürk İlke ve İnkılaplarını benimsemiş bireyler yetiştirmeye yönelik nitelikli sağlık personeli yetiştirmek.
Faik Fikriye Torunoğulları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi;
Atatürk İlkelerine sahip çıkan, Cumhuriyeti benimseyen, kendi kültürünü ve ulusal değerlerini özümsemiş bir kurumdur.
Uluslar arası niteliklere sahip sağlıklı insan gücünün yetiştirilmesini sağlayan, çağdaş eğitim tekniklerini süratle ve verimli bir şekilde sisteme yansıtan, yararlanan ve sağlığından sorumlu bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunan, sağlık eğitimi alanında ÖNDER bir KURUM olmak. Tüm bireylere 21.yüzyılda sağlık alanında hızla gelişen ve değişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi, beceri ve davranışları kazandırmak. Onların ilgi ve istekleri doğrultusunda ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişimlerini sağlamak, İlimiz ve çevresindeki bütün sağlık birimlerine Hemşire, Laboratuar Teknisyeni ve Acil Tıp Teknisyeni branşlarında eleman yetiştirmek, bölgenin sağlık sorunlarını minimuma indirgemek, rehberlik ve uygulama etkinliklerini sunmak için varız.
MisyonFAİK FİKRİYE TORUNOĞULLARI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
MİSYONUMUZ

Milli Eğitimin temel amaçlarına bağlı kalarak, Atatürk İlke ve İnkılâpları ışığında yaratıcı, araştırıcı, mesleğinin bilincinde, ekip çalışması yapabilen, toplum sorunlarına duyarlı, mükemmelliğe erişmiş, çağı yakalamış örnek sağlık personeli yetiştiren bir eğitim kurumu olmak.
Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda, Faik Fikriye Torunoğulları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin gelenek ve kültürüne sahip, Atasının gösterdiği çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşma hedefini benimsemiş, soran, sorgulayan, kendine güvenen ve fikirlerini ifade edebilen, bilgiye ulaşabilen ve günlük hayatında kullanabilen, kendisi ve yaşadığı ortamı geliştiren bireyler yetiştirmektir.
Hedefimiz;
Bireyin ve bulunduğu çevrenin çok yönlü gelişimini sağlayarak onu 21.yüzyıla hazırlamak. Eğitim Öğretim sürecinde çağın gereklerine uygun, gelişim ve değişime açık, almış olduğu sağlık bilgilerini sahada uygulayabilen, disiplinli, çalışkan, yüreği sevgi dolu, hasta haklarına saygılı, dil, din, ırk ayırmadan hizmet veren bireylerin yetişmesini sağlamak.
Çağdaş eğitim metotları ve yaklaşımları ışığında; sağlıklı toplum için çalışan, mesleki değerleri benimsemiş, milli değerlerine bağlı, içinde bulunduğu topluma karşı sorumlu sağlık elemanları yetiştirmek.
BaşarılarKafkas Halk Danslarında İl, Bölge ve Ulusal Bazda Çeşitli Dereceler.
Futbol, Masa Tenisi ve Voleybolda İl Birincilikleri.
Bilgi Yarışmalarında İl Bazında Çeşitli Dereceler. Vb.
Telefon0 474 213 54 52
Faks0 474 213 55 65
AdresÖrnek Mah. Ali Gaffar Okkan Bulvarı No 33 Merkez/KARS
İnternet Sitesihttps://faikfikriyetorunogullarimtal.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim Yeriİl merkezi
UlaşımOkulumuz şehir merkezine yaklaşık 2 km uzaklıktadır.Ulaşım şehir içi ulaşımla sağlanabilir.
Merkezden UzaklıkOkulumuz şehir merkezine yaklaşık 2 km uzaklıktadır.
Ders Saatleri08:00-17:00
Yabancı DilİNGİLİZCE
Isınma TürüDoğalgaz
İnternet BağlantısıFatih Projesi Fiber İnternet
  • Öğretmen Sayısı30
  • Öğrenci Sayısı401
  • Derslik Sayısı13
  • Kütüphane Sayısı2
  • Yemekhane Sayısı1
  • Çok Amaçlı Salon Sayısı1
  • Revir Sayısı1
Kaynak:https://faikfikriyetorunogullarimtal.meb.k12.tr/36/01/962772/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)