Kariyer Günleri Programı” Büyük İlgi Gördü

Buca Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından ilk kez düzenlenen “Kariyer Günleri Programı” büyük ilgi gördü . 13-15 Nisan tarihleri arasında Isılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi konferans salonunda gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını RAM Müdürü Erdem Kaya yaptı

Buca Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından ilk kez düzenlenen “Kariyer Günleri Programı” büyük  ilgi gördü . 13-15 Nisan tarihleri arasında Isılay Saygın Güzel Sanatlar Lisesi konferans salonunda gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını RAM Müdürü Erdem Kaya yaptı.

              Nestlenin sponsorluğunda düzenlenen etkinliklerde öğretim üyeleri tarafından “NLP tekniği ile sınav başarısı”, “Sınav motivasyonu”, “İş arama becerileri ve CV hazırlama teknikleri” ve “Sağlıklı beslenme alışkanlıkları” konularında öğrencilere seminerler verildi. 
           15 üniversite, 1 dil okulu, İzmir İŞKUR’un katıldığı faaliyette kurumlar tanıtımları yaparak  Buca,Torbalı ve Selçuk ilçelerinde eğitim gören Lise son sınıf öğrencilerine üniversite tercihlerinde hangi konulara dikkat edeceklerini,iyi bir tercihin nasıl yapılması gerektiği konusunda broşür ve sunumlarla gençlerde farkındalık yaratmaya çalıştılar.

         Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan OKUR, seminer programını hayata geçiren Rehberlik ve Araştırma Merkezi öğretmenlerine teşekkür etti. OKUR,  bu tür etkinliklerin gençlerin kariyer planlarının şekillenmesi açısından çok önemli olduğunu dile getirdi. Öğrenci ve velilerin yakından takip ettiği “kariyer günleri programı”nın her yıl düzenleneceğini belirtti.

         2006 yılında Buca’da eski Umurbey ilkokulunda faaliyet gösteren Buca Rehberlik Araştırma Merkezi Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak çalışmakta olup bireylerin doğumlarından ölümlerine kadar ücretsiz ve karşılık beklemeden psikolojik problemlerine çözüm yolları önermekte, engelli bireylerin tanılamalarını yapmakta ve eğitim kurumlarına yönlendirilmelerini sağlamaktadır. 

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

İzmir Buca Buca Umurbey Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Kaynak:https://bucaram.meb.k12.tr/icerikler/kariyer-gunleri-programi-8221-buyuk-ilgi-gordu_2539456.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)