Kariyer Günleri

Atatürk Ortaokulu Rehberlik Servisi olarak 6 Nisan 2022 Çarşamba günü okulumuz Konferans Salonu'nda gerçekleştirdiğimiz KARİYER GÜNLERİ etkinliğimize, ilçemiz Aile Hekimlerinden Orhan AYDOĞDU davet edilmiştir.

 

 

8. sınıflarımızın katılım sağladıkları programda doktorluk mesleğinin temel prensiplerinden, insanı tedavi etmeden önce kişinin bedenine zarar vermenin çok önemli bir ilke olduğundan, insanların sağlıklarını korumak için önlemler alıp önerilerde bulunulan, hastalıklara teşhis koyarak tedavi edilmesine yardımcı olunan gerektiğinde tıbbi veya cerrahi müdahalede bulunarak hastaların hayatlarını eski haline getirilmesi olduğunu, doktorluk eğitim  sürecinin 6 yıllık tıp eğitimi ve üzerine 6 yıla yakın uzmanlık eğitimi görüldüğünü,  mesleğin gerektirdiği özelliklerin ise kendine güvenen, dikkatli, sabırlı, ameliyat kan gibi şeylerden korkmayan, empati kurabilen kişiler olması gerektiğini belirtti. Ayrıca ülkemizin sağlık güvencesi konusunda birçok gelişmiş ülkeden çok daha iyi pozisyonda olduğu konuları anlatılmıştır.

 

Öğrencilerimizden gelen her türlü soruyu içtenlikle  ve samimiyetle cevaplayan misafirimize bu ve programı dikkatle dinleyen, aktif katılım gösteren öğrencilerimize teşekkür ederiz.

 

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Samsun Vezirköprü Atatürk Ortaokulu

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)