Kardeş Okul Hatay

Bundan tam bir sene önce 6 Şubat 2023'te  Kahramanmaraş'ta meydana gelen 2 büyük deprem sonucunda Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Diyarbakır, Adana, Kilis ve Elazığ illerinde nice canlar yitirildi.. Nice acılar yaşandı..

Bizlerde onlarla birlikte ağladık, birlikte umut ettik birlikte dua ettik. Belki acılarını anlayamazdık ama bir şeyler yapmadan da duramazdık. Çünkü biliyorduk eller çoğaldıkça yük hafiflerdi. Evet kayıplarını yerine koyamazdık belki ama gönüllerde bir iz, yüzlerde bir tebessüm bırakabilirdik. 

İşte böyle başladı her şey… Bu amaçla çıktık bu güzel yola. 

 

Okulumuz "Değerler Kulübü" ögretmeni Sevim DUMAN, ÇEDES projesi kapsamında Aralık ayı değerimiz olan "YARDIMSEVERLİK ve MERHAMET" konusunda ögrencilerimizle deprem bölgesine yardım etkinliği düzenlemek istedi. Böylece küçükte olsa bir yardım yapmak niyetindeydik ama nereye, nasıl, ne kadar yapabileceğimizi bilmiyorduk. Sonra Hatay Defne'de bir anaokuluna yeni tayin olan arkadaşı Zuhal öğretmen ile iletişime geçti Sevim Öğretmen. Sıkıntılarını, ihtiyaçlarını öğrendi. Miniklerin ihtiyaçları vardı, konteynerde kısıtlı imkanlarla öğrenim görüyorlardı. Yapabileceklerimizi planlayarak önce öğrencilerimize sonra diğer paydaşlarımıza ulaştırdık.

 

Düzenlediğimiz yardımlaşma etkinliği neticesinde küçük bir damladan okyanusa vardık. Çok fonksiyonlu yazıcı, kırtasiye malzemeleri, eğitim setleri, kıyafet ve oyuncak yardımında bulunduk. Değerler kulübü öğrencilerimiz minik kardeşlerine küçük hediyeler hazırlayarak mektuplar yazdılar. Hediyelerimiz yerlerine ulaştığında görüntülü görüşme yaparak tanıştılar ve sonrasında da iletişimlerini devam ettirdiler. Artık Hatay Defne de bir kardeş okulumuz ve bir sürü minik kardeşimiz var. Dileriz bir daha aynı acıları yaşamazsınız. Dileriz bundan sonrası sizin için daha kolay daha güzel olur. 

 

 Bizler bu kötü zamanlarınızda acınızı anlayamayabiliriz belki ama paylaşabiliriz. Çünkü İyilikler güzellikler paylaştıkça çoğalır ve daha anlam kazanır.  Unutmayın en zor zamanlarda bile " Umut" hep vardır...

 

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, bu yardım sürecinde bize destek olan öğrencilerimize, öğretmenlerimize,idarecilerimize velilerimize, paydaşlarımıza ve yardımlarımızın yerine ulaştırılması noktasında katkılarından dolayı Hatay Defne Şehit Türkmen Anaokulu idareci ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Çanakkale Çan Çan Sevim Bodur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)