Karaman / Merkez Merkez Anaokulu

Kaynak:https://karamanmerkezanaokulu.meb.k12.tr
Okula ilk yorumu siz yazın!
Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)
VizyonTÜRK MİLLETİNİN MİLLİ, AHLAKİ, İNSANİ, MANEVİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİNİ BENİMSEYEN, KORUYAN VE GELİŞTİREN; AİLESİNİ, VATANINI, MİLLETİNİ VE TÜM İNSANLIĞI SEVEN; KENDİ ÖZ BENLİĞİNİ VE KABİLİYETLERİNİ BİLEREK BUNLARI MİLLETİNİN HİZMETİNDE KULLANMAYI HEDEFLEYEN; BEDENEN, ZİHNEN VE AHLAKEN YÜKSEK SECİYELİ İNSANLAR YETİŞTİRMEKTİR.
*MERKEZ ANAOKULUNUN VİZYONU; ÇOCUKLARIN GELİŞİM DÜZEYLERİ, İLGİ ALANLARI VE İHTİYAÇLARINA GÖRE HAZIRLANAN EĞİTİM PROGRAMI, BİLİMSEL BİLGİYİ ÖN PLANA ÇIKARAN, SANATSAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE ÖNEM VEREN, YARATICILIĞI DESTEKLEYEN EĞİTİM ANLAYIŞI VE AİLE KATILIMINA OLAN DESTEĞİ İLE ULUSAL VE ULUSLARARASI DÜZEYDE BİLİNEN VE TERCİH EDİLEN BİR KURUM OLMAKTIR. BU BAĞLAMDA HEDEFİMİZ;
ÇOCUKLARA KENDİ ETKİNLİKLERİNİ SEÇEBİLDİKLERİ ORTAMLAR HAZIRLAYARAK, ONLARIN, PLAN OLUŞTURMA, İZLEME, UYGULAMA, TAMAMLAMA VE YORUM YAPARAK KENDİLERİNİ İFADE ETME VE ÖZDİSİPLİN YETENEKLERİNİ GELİŞTİRMELERİNE OLANAK TANIYAN,
*ÇOCUKLARIN BİLGİ EDİNMEDE OYUN, GÖZLEM VE DUYGULARINI KULLANARAK HEM KENDİLERİNİ VE BİRBİRLERİNİ TANIMAYA, HEM DE DÜNYANIN NASIL İŞLEDİĞİNİ ANLAMAYA ÇALIŞMALARINI TEŞVİK EDEN,
*ÇOCUĞUN ÖĞRENMEDE ETKİN, SEÇİCİ VE KARAR VERİCİ, ÖĞRETMENİN İSE DAHA PASİF, TEŞVİK EDİCİ, ÖĞRENMEYİ KOLAYLAŞTIRICI BİR GÖREV ÜSTLENMESİNİ SAĞLAYAN,
ÇOCUĞUN ÖĞRENME VE BİLGİ EDİNMEDE ZİHİNSEL KAPASİTESİNİ KULLANABİLMESİ İÇİN ÇEVRE İLE ETKİLEŞİMİNİ SAĞLAYAN,
*ÇOCUKLARIN BİREYSEL İLGİLERİNE GÖRE, OKUL İÇİNDE BİLİM ODASI, SANAT ODASI, MÜZİK ODASI GİBİ ALANLAR OLUŞTURABİLMEYİ HEDEFLEYEN,
*TÜM VELİLERİN EĞİTSEL ETKİNLİKLERE KATILIMINI SAĞLAYARAK, ÇOCUĞUN EV YAŞANTISI İLE OKUL YAŞANTISINI BİRLEŞTİRMESİNE VE ÇOCUK-AİLE İKİLİSİNİN BİRLİKTE ÖĞRENMESİNE KATKIDA BULUNAN,
TOPLUMUN ÖZELLİKLERİNE UYGUN ANCAK EVRENSEL ÖZELLİKLERİ DE GÖZ ARDI ETMEYEN,
PERSONELİNİN YÜKSEK MOTİVASYONLA ÇALIŞTIĞI VE BU MOTİVASYONUN GETİRDİĞİ OLUMLU ÖZELLİKLERİ ÇOCUKLARA YANSITTIĞI,
ÇALIŞANLARININ VE VELİLERİNİN BU OKULDA OLMAKTAN MUTLULUK VE GURUR DUYDUĞU,
ÇOCUKLARA, ONLARIN DAHA SONRAKİ EĞİTİMLERİ
MisyonÖĞRENCİLERİMİZİ; ATATÜRK İLKE VE ESASLARINA BAĞLI, ÇAĞDAŞ, VATANINI SEVEN, AİLE VE İNSAN SEVGİSİNİ BENİMSEYEN, MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE BAĞLI, ÇEVRESİ İLE İYİ İLİŞKİ KURABİLEN, DÜRÜST, KENDİNE GÜVENEN, SEVGİ DOLU, PAYLAŞIMCI, EL BECERİLERİ GELİŞMİŞ BİREYLER OLARAK İLKOKULA HAZIRLAMAKTIR. MERKEZ ANAOKULU´NDA, ÖĞRENCİLER, BİLGİYİ EZBERE DAYALI OLARAK DEĞİL, ARAŞTIRARAK, SORGULAYARAK, YAPARAK VE YAŞAYARAK EDİNİRLER. ÇOCUKLAR, ÖZDİSİPLİNİ VE BENLİK SAYGISI GELİŞMİŞ, TOPLUMDA BİREY OLARAK YER ALDIĞININ FARKINDA OLAN, PAYLAŞIMCI, KENDİNİ İFADE EDEBİLEN, SORUMLULUK SAHİBİ, KENDİ HAKLARINI KORURKEN BAŞKALARININ HAKLARINA SAYGI GÖSTEREN, GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZE KARŞI DUYARLI, DOĞAYI KORUYAN VE HAYATIN İÇİNDE YAPARAK YAŞAYARAK EĞİTİM ALIRLAR.
KURUMUMUZDA AÇIK KAPI POLİTİKASI İZLENMEKTEDİR; BAŞTA VELİLERİMİZ OLMAK ÜZERE İSTEYEN HERKES, ANAOKULUMUZU ZİYARET EDEBİLİR. ANAOKULU OLARAK, AİLELERİMİZİN KATILIMINI GÖNÜLDEN DESTEKLEMEKTE, ONLARA KENDİLERİNİ ÇOCUK EĞİTİMİ VE GELİŞİMİYLE İLGİLİ KONULARDA GELİŞTİREBİLECEKLERİ, ÖĞRETMENLERİMİZLE BİRLİKTE ÇOCUKLARININ EĞİTİMİYLE İLGİLİ SORUMLULUKLARI PAYLAŞABİLECEKLERİ VE SINIFLARINDA ÇOCUKLARIYLA BİRLİKTE VAKİT GEÇİREBİLECEKLERİ BİR ORTAM SUNMAKTAYIZ.
MERKEZ ANAOKULU, OKULÖNCESİ EĞİTİMDE YENİ GELİŞMELERİ TAKİP EDERKEN, SADECE ÇOCUKLARIMIZA DEĞİL YETİŞKİNLERE DE GÜNÜMÜZ TOPLUMSAL VE EĞİTİM KOŞULLARINA UYGUN BİLGİ VEREREK, HER AÇIDAN ÜLKEMİZİN EN İYİ VE DİĞER BENZER KURUMLARA LİDERLİK EDEBİLECEK OKULLARINDAN BİRİ OLMAYI HEDEF EDİNMİŞTİR.
AdresÜniversite mah. 2077 sk no5 Karaman
İnternet Sitesihttps://karamanmerkezanaokulu.meb.k12.tr
Harita
Yerleşim YeriDevlet Hastanesine, Üniversiteye, Diş Hastanesine, 2.Toki, 3.Toki, 4.Toki, 5.Toki, 6.Toki, 7.Toki, Gevher Hatun Mahallesi, Üniversite Mahallesi ve Yunus Emre Mahallesine Yakın Mesafededir.
Ulaşımİl Merkezindedir. Devlet Hastanesine Gelen Bütün Belediye Otobüsleri ve Minibüsler Okulumuzun Yakınından Geçmektedir.
Merkezden Uzaklıkİl Merkezindedir.
Servis Bilgisiözel servis
Öğretim ŞekliTam gün ve yarım gün
Ders Saatleri07.45 - 17.15
Yabancı Dilİngilizce
Isınma TürüDoğalgaz ve altdan ısıtmalı
İnternet BağlantısıYok
Sportif EtkinliklerOkulumuzda çocuklarımız için yedi merkez bulunmaktadır.
Blok Merkezi: Blok merkezindeki etkinlikler çeşitli hareketler içerdiğinden küçük-büyük kas gelişimini, el-göz koordinasyonunu destekler. Ayrıca, problem-çözme becerileri, kavram gelişimi ve bir çok bilişsel ve sosyal beceriler de bu merkezdeki etkinliklerde desteklenmektedir.
Sanat Merkezi: Bu merkezde çocuklar çevreleri ve kendileriyle ilgili algıları, duyguları ve düşüncelerini yansıtacakları ürünler yaratırlar. Küçük kas gelişimleri, bilişsel gelişimleri ve sosyal gelişimleri bu merkezde yaptıkları etkinlikler sayesinde desteklenir. Bu merkezde öğretmenin öncelikli rolleri, çocukların sanat köşesindeki malzemeleri kullanabilmeleri için gerken desteği göstermek, düşünmelerii sağlamak çocukların keşif duygularını güçlendirmektir.
Dramatik Oyun Merkezi: Bu mekezde çocuklar birbirleriyle etkileşime geçerek bir çok hayali role bürünebilirler. Bu roller kimi zaman bir otorite figürü (doktor, öğretmen, abi, polis, anne, baba gibi), kimi zaman tehlikeli/riskli bir mesleğe sahip olanlar ( asker, araba yarışçısı gibi) hatta kimi zaman da kötü şeyler yapan kişiler olabilir (hırsız, canavar gibi). Sebep-sonuç ilişkilerini, sosyalleşmeyi , problem çözmeyi, yaratıcılıklarını geliştirirken aynı zamanda da dil gelişimlerini geliştirirler.
Masa Oyuncakları Merkezi: Bu merkezde çocuklar kimi zaman arkadaşlarıyla kimi zaman bağımsız olarak merkezdeki malzemeler aracılığıyla kavrama, algı , matematiksel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirirler. Öğretmenin buradaki en önemli rolü düşünmeyi teşvik edici malzemeler sağlamak ve çocukları daha somut, sezgisel düşünme seviyesinden daha üst düzey ve bağımsız düşünebilme seviyesine çıkarabilmektir.
Kitap Merkezi: Bu merkezdeki etkinliklerle çocukların dil gelişimleri, hayal güçleri, anlatım ve dinleme becerileri desteklenip, kelime hazineleri gelişir. Ayrıca okuma alışkanlığını kazandırılması desteklenir. Bu merkezde olabilecek malzemeler çeşitli kitaplar, resimli kartlar, hikayelerin canlandırılmasında/anlatılmasında kullanılacak kuklalar, semboller olabilir.
Müzik Merkezi: Bu merkezde ki etkinliklerle çocuklar sesleri ayrıt edebilme ve işitsel hafızalarını geliştirme becerileri kazanırlar. Aynı zamanda, motor becerileri ve yaratıcılıkları desteklenip, tempo, ritm, melodi hakkında bilgi sahibi olurlar.
Fen Merkezi: Çocuklar dünyaya karşı içten gelen bir merak duyar ve çevrelerinde olup biteni öğrenmek isterler. Bu öğrenme merkezi çocukların merak duygusu ve öğrenme arzusunu uyarmayı ve çocukların yaşadıkları dünya hakkında yeni şeyler öğrenmelerini desteklemeyi amaçlar.
ProjelerMini Mutfak Atölyesi
  • Öğretmen Sayısı6
  • Öğrenci Sayısı80
  • Derslik Sayısı4
  • Yemekhane Sayısı1
  • Çok Amaçlı Salon Sayısı2
Kaynak:https://karamanmerkezanaokulu.meb.k12.tr/70/01/764938/okulumuz_hakkinda.html (Son Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2022)