"kara Afrika Bizim Kardeşimiz, İhmal Edemeyiz"

İslam Dünyasından bilgiler veren Araştırmacı Yazar Mustafa Yıldız´ın konuşmacı olarak katıldığı konferans ilgiyle izlendi.

Hacı Sani Konukoğlu ve İslami Değerler Akademisi işbirliği ile düzenlenen "Çad İzlenimleri" konferansı yapıldı. Araştırmacı Yazar Mustafa Yıldız´ın konuşmacı olarak katıldığı konferans ilgiyle izlendi.

"Afrikalılar bütün halklardan ümidini kesti. Ancak Türkler müstesna. Çünkü diğer milletler Afrika halkının umutlarını boşa çıkardılar ve Afrika´yı ihmal ettiler" sözleriyle konuşmasına başlayan Yıldız, "Yüzyıllardır sömürülen, hor görülen, Afrika’nın mâkûs tarihini değiştirmek için Müslüman’ca bir tavırla canla başla mücadele verelim. Çad’a ve diğer yoksul Afrika Ülkelerine sahip çıkalım" dedi.

Mustafa Yıldız "Ülkede özellikle Müslümanlar arasında eğitim seviyesi çok düşük. Hıristiyanların yüzde 90’ı, Müslümanlarınsa  yüzde 10’u ancak eğitim almaktadır. Çad’dan ülkemize gelip okuyan yüzlerce öğrenci var. Ülkenin önümüzdeki yıllarda nasıl şekilleneceğine bu öğrenciler öncülük edecektir. Çad’da Müslümanlar 2. sınıf vatandaştır. Müslüman mahallelere hiç yatırım yapılmazken, Hıristiyan bölgelerinde hizmeti görmek mümkündür. Türkiye’den Çad’a giden onlarca sivil toplum örgütü var. Bu örgütler ülkenin hemen hemen her köşesinde su kuyusu açmış ve her kurbanda ciddi kurban kesim faaliyeti yapmaktadır. Biz de dernek olarak 2 yıldır burada açtığımız yetimhanede eğitim çalışmaları yaparak, kurban keserek, gıda ve giyecek yardımında bulunarak kardeşlerimize destek oluyoruz. Emperyalistler boş durmuyor. Misyonerler boş durmuyor. Biz de boş durmuyoruz hamdolsun. Bilin ki Türkiye Cumhuriyeti artık Afrika’nın ve İslam dünyasının her yerinde” diye konuştu.

Müdürümüz Mehmet Ünlü de Yıldız´a teşekkür ederek bir çiçek takdim etti.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Gaziantep İslahiye Hacı Sani Konukoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kaynak:https://hskaihl.meb.k12.tr/icerikler/kara-afrika-bizim-kardesimiz-ihmal-edemeyiz_4881388.html
Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)