"Kapsayıcı Eğitim İle Kurulacak Kültürlerarası Köprüler" İsimli Erasmus+projesi Kapsamında Hollanda'da Düzenlenen Kurs Eğitimini Başarıyla Tamamlandık.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde yürütülen 2020-1-TR01-KA101-091907 numaralı "Kapsayıcı Eğitim ile Kurulacak Kültürlerarası Köprüler" Erasmus+ KA101 Personel Hareketliliği projesi kapsamında 8 - 14 Kasım 2021 tarihleri arasında Hollanda'nın Amsterdam şehrinde yapıldı. 

     Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinatörlüğünde yürütülen 2020-1-TR01-KA101-091907 numaralı "Kapsayıcı Eğitim ile Kurulacak Kültürlerarası Köprüler" Erasmus+ KA101 Personel Hareketliliği projesi kapsamında 8 - 14 Kasım 2021 tarihleri arasında Hollanda'nın Amsterdam şehrinde yapıldı. Yapılandırılmış kurs faaliyetimizi, konsorsiyum üyesi okulumuz Ali Kemal Aktürk İlkokulu, Zehra Kitapçıoğlu İlkokulu, Hızırbey Ülkü İlkokulu, Kanuni İlkokulu ve Hızırbey İlkokulundaki idareci ve  öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirdik.

      Kurs faaliyetiyle birlikte; Drama Eğitimi ve Web 2.0 Araçları üzerine eğitimler aldık. Aldığımız eğitimi okullarımıza ve sınıflarımıza taşıyarak kapsayıcı bir eğitim yaklaşımıyla faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz.

      Ayrıca, Hollanda eğitim sistemi ve Türk eğitim sistemini karşılaştırma, eğitim sürecinde kültürlerarası farkındalık sahibi olup kendi kültürümüzü de tanıtma fırsatı yakaladık.

      Kurs faaliyetlerinin yanı sıra kültürel etkinliklerin gerçekleştirildiği eğitim faaliyetinde Hollanda'nın kültürü, coğrafi yapısı ve tarihi hakkında küçük bir belgesel izleyerek bilgilendirildik. Ayrıca Hollanda'nın ünlü peynirinin ve Klompen takunyasının yapımı ile ilgili atölye çalışmalarına katılarak bu ürünlerin nasıl yapıldıklarını bizzat yerinde gözlemledik.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Trabzon Ortahisar Ali Kemal Aktürk İlkokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)