Kantin İhalesi

3 Nisan 2024 Saat 14 00 da okulumuz kantin ihalesi yapılacaktır. İhale şartnamesi aşağıdadır. İlgililere duyurulur.

T.C.

GEYVE KAYMAKAMLIĞI

Geyve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

ATATÜRK ORTAOKULU

KANTİN İHALE DUYURU VE ŞARTNAMESİ

 

MADDE 1. İş Sahibi İdareye İlişkin Bilgiler

a.       İdarenin Adı         :Geyve Atatürk Ortaokulu

b.      Adres                    :GSP Mahallesi Dere Sokak No: 44 Geyve

c.       Telefon                 :0 264 5170020

 

MADDE 2. İhale Edilecek Okul Kantinine Ait Bilgiler

OkulAdı

Öğrenci-

Öğretmen

Sayısı

AylıkMuhammen Kira Bedeli

Yıllık(9ay)Muhammen Kira Bedeli

GeçiciTeminatBedeli (%3)

İhaleTarihi

İhaleSaati

Atatürk Ortaokulu(Kantin Alanı: 18m2)

1016-56

19.000,00 TL

171.000,00 TL

5.130,00 TL

03/04/2024

14:00

 

MADDE 3. İhale İleİlgiliBilgiler

a.       İhaleUsulü: M.E.B. 09.02.2012 Tarihve28199 Sayılı Okul-AileBirliğiYönetmeliği 20. Maddesihükümleridoğrultusunda,8/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 51 inci maddesinin birinci fıkrasının (g) bendine göre pazarlık usulü ile yapılacaktır.

b.      İhaleninyapılacağı adres:Geyve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu

 

MADDE 4. İhaleyeKatılmakİçinİstenilenBelgeler

1-   Herhangi bir sağlık kurumundan son bir ay içinde alınmış olan sağlık raporu.

2-   Nüfus cüzdanı sureti (Nüfus Müdürlüğünden son bir ay içerisinde alınmış)

3-      Sabıka kaydı olup olmadığına ilişkin Cumhuriyet Savcılığından son altı ay içersinde alınan Adli Sicil Belgesi. Alınan bu belgede “Adli Sicil Kaydı” veya “Adli Sicil Arşiv Kaydı” varise o kayıtlara ilişkin mahkeme kararı da eklenecektir. (E-Devletten barkodlu alınan sabıka kayıtları kabul edilecektir.)

4-      İkametgâh belgesi (Nüfus Müdürlüğünden son bir ay içerisinde alınmış yerleşim yeri belgesi),

5-      Komisyonca tespit edilen 9 aylık muhammen bedelin %3’ üne tekabül eden 5.130,00 TL yatırdığına dair geçici teminat dekontu,

6-      Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin 20. Maddesinin 4. Fıkrasına göre (Değişik:RG-1/12/2023-32386) Kantin kiralama ihalelerinde isteklilerde, 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre kantin işletmeciliğinden alınmış ustalık belgesine veya kantin işletmeciliğinden alınmış iş yeri açma belgesine sahip olma şartı aranır. Ancak isteklilerin hiçbirinde yukarıda sayılan belgelerin bulunmaması durumunda Ağırlama ve Gıda, Ağırlama ve Gıda Teknolojisi, Aile Ekonomisi ve Beslenme, Aile ve Tüketici Bilimleri, Aile ve Tüketici Hizmetleri, Aşçılık, Besin Kontrol ve Analizleri, Besin Teknolojisi, Beslenme ve Diyetetik, Beslenme ve Ev Yönetimi, Ev Ekonomisi, Ev İdaresi, Ev Yönetimi-Beslenme, Ev Yönetimi Eğitimi, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Gemi Aşçılığı, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Gıda Mühendisliği, Gıda Kontrolü ve Analizi, Gıda Teknolojisi, Kurum Beslenmesi, Mutfak, Mutfak Sanatları ve Yönetimi, Pasta ve Tatlı Yapımı, Pastacılık, Pastacılık Tatlıcılık ve Şekerlemecilik, Servis, Servis Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Yiyecek İçecek İşletmeciliği Programı/Bölümü/Alanı/Dallarından birine ait Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre alınmış ustalık/iş yeri açma belgesi, mesleki ve teknik ortaöğretim diploması, ön lisans/lisans diploması, kantin işletmeciliğinden alınmış kalfalık belgesi veya hayat boyu öğrenme kurumları tarafından verilen kantin işletmecisi kurs programı kurs bitirme belgesine ya da 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında açılmış kurslardan alınan kantin işletmecisi kurs bitirme belgesine sahip olma şartı aranır.(İhalede öncelikle 5/6/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre kantin işletmeciliğinden alınmış ustalık belgesine veya kantin işletmeciliğinden alınmış iş yeri açma belgesine sahip olanlar değerlendirilecektir.(Belge Asıl veya Noter Onaylı Olacaktır)

7-      Başka bir kişi adına ihaleye girecek olanlar için, Noterden alınmış vekâletname örneği ve vekalet verilen kişiye ait sabıka kaydı.

8-      Kantin kiralama ihalelerine katılacak kişiler; ilgili esnaf odasından adına kayıtlı okul kantin işletmesi olmadığına ve ihalelerden yasaklama kararı bulunmadığına dair aldığı belgeyi ibraz eder.

9-      Vergi dairesinden alınacak Vergi Borcu Yoktur belgesi.

10-  İhale doküman bedeli  300,00-TL.’dir. İhale dökümanı Atatürk Ortaokulu Müdürlüğü Okul-Aile Birliğinin Geyve Ziraat Bankası Şubesinde bulunan  İBAN: TR660001000165250071925003nolu hesabına yatırıldığına dair banka dekontu ile Geyve Atatürk Ortaokulu Müdürlüğünden temin edilir.

11-  İhale şartnamesi alındısı. (aslı)

 

Belgeler ihale ilanında ve şartnamede açıklandığı şekli ile hazırlanarak İhale komisyonuna ihale saatinden en az 1 saat önce teslim edilecektir.

 

MADDE 5. Tekliflerin Hazırlanması ve Sunulması

a.       Son Teklif Verme TarihiveSaati: 03/04/2024 Çarşamba günü, Saat 13:00’ dır.

b.      Tekliflerin Sunulacağı Yer: Geyve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

DışZarfınHazırlanması

İhaleye katılmak için istenilen belgelerin tamamı ve teklif mektubu (kapalı zarf içerisinde) bir zarfın içerisine konularak ağzı kapatılarak yapıştırılır, yapıştırılan kısım istekli tarafından imzalanır. Zarfın üzerine isteklinin adı soyadı, adresi, telefon numarası ve ihale edilecek okul kantininin adı yazılarak İdareye sunulur.

Teklif Mektubunun Hazırlanması

a.  Şartname ekindeki örneğe göre doldurulacaktır. Şartnamenin okunup kabul edildiği ve teklif mektubu olduğu belirtilecek, teklif edilen fiyat, rakam veyazı ile yazılacak, silinti kazıntı olmayacak, adres ve irtibat için telefon numarası yazılacak, teklif mektubu ayrı zarfa konularak zarfın ağzı kapatılarak yapıştırılır, yapıştırılan kısım istekli tarafından imzalanır, zarfın üzerineteklifmektubuolduğuveisteklininadısoyadıveadresiyazılacaktır. Örneğe uygun düzenlenmeyen teklifler değerlendirilmeyecektir.

b.  Tekliflerin açılması neticesinde; istekliler tarafından verilen tekliflerin komisyonca uygun görülmemesi halinde komisyon istediği takdirde isteklilerle pazarlık yapabilir.

 

MADDE 6. Dış Zarfların Ve Tekliflerin Açılması

a.  Dış zarflar alınış sırasına gore isteklilerin huzurunda açılır. İstenilen belgeler kontrol edilerek, belgeleri eksik olanların veya usulüne uygun belgesi olmayanların teklif mektupları açılmadan isteklilere iade edilir.

b.  Belgeleri yeterli görülen isteklilerin teklif mektupları açılarak, teklif edilen fiyatlar istekliler huzurunda duyurulur.

 

MADDE 7. İhaleyeKatılamayacak Olanlar

a.              İhale komisyonu başkanı ve üyeleri ile birliğin yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin ikinci dereceye kadar kan ve kayın hısımları ihaleye katılamaz.

b.             Taksirli suçlar ile tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, hapis ve yahut affa uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla basit ve nitelikli zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmî ihaleve alım-satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunanlar ve kamu haklarından yoksun bırakılanlar ihalelere katılamazlar.

c.               Daha once herhangi bir okulun kantin veya yemekhane işletmeciliği ihalesini kazanıp işletmecilik yaparken, kendi kusurundan dolayı idarece sözleşmesi feshedilenler bu ihaleye katılamazlar. Bu durumda olup, ihale üzerinde kalan isteklinin durumunun tespitinde teminatları gelir kaydedilecek sözleşmeler feshedilecektir.

d.             Üzerine kayıtlı Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul veya kurumlarda kantin işletmesi bulunanlar.

e.               Kantin işletmecisi kantini Okul-Aile Birliği Yönetmeliği Eki(Ek-2) Sözleşmehükmü 9. Maddesi hükmü gereği bizzat işletmek zorunda olduğundan, sadece bir okulun kantin/yemekhane ihalesine katılabilirler.

 

MADDE 8. İhaleye Katılacaklar

a.               İhaleye sadece gerçek usulde gelir vergisi mükellefi olmayı kabul eden gerçek kişiler girebilirler.

 

MADDE 9. TeminatınVerilmesi

1.  Geçici Teminat: Teminatının akit yatırmak isteyen istekli, ihale edilecek okulun yıllık muhammen bedelin % 3 geçici teminatı 5.130,00 TL Geyve Atatürk Ortaokulu Okul Aile Birliğihesabı Ziraat Bankası Geyve Şubesinezdindeki TR660001000165250071925003 iban nolu hesabına yatırılacaktır.

2.  KesinTeminat:

a.       İşletmeci tarafından yıllık (9aylık) sözleşme bedelinin %6’sıolan 10.260,00-TL (onbinikiyüzatmış) tutarında KesinTeminat verilecektir.

b.      2886 Sayılı Devlet İhale kanununda 26. Maddesinde belirtilen değerler teminat olarak Kabul edilecektir.

 

MADDE 9. ÖZEL HÜKÜMLER

1.Okullarda bulunan kantin ve benzeri yerleri kiralama sözleşmesi Okul Aile Birliği Yönetmeliği Ek-2 Özel Şartlar 1.maddesinde “Kiracının değişmesi durumunda; kantine kiracı tarafından tüm tesis masrafları, kullanım süresi ve amortisman de dikkate alınarak okul, birlik varsa ilgili oda temsilcisinin/kuruluşun ve gerektiğinde bilirkişi katılımıyla oluşturulan komisyonca takdir edilen meblağ, eski kiracıya yeni kiracı tarafından ödenir. Bu husus ihale ilanında ve şartnamede belirtilir," denilmektedir.

Ancak Okul Aile Birliğinin 25.03.2024 tarihli ve 32 sayılı kararı gerereği mevcut yapının yıkılarak, milli emlak şefliğinden kiralanan asıl kantin alanı ihale sonucunda yüklenici tarafından kullanılacak alan olarak tahsis edilecektir.

 

2.İhaleyi kazanan işletmeci, İhale kararı kendisine tebliğinden sonra kantin işletmeciliğinden vazgeçtiği, 7(yedi) iş günü içinde gerekli şartlan yerine getirip sözleşmeyi imzalamadığı takdirde yatırmış olduğu geçici teminatı ve sözleşmeyi imzalamakla birlikte ilk altı ay içinde işletmecilikten vazgeçtiği yâda sözleşmeyi fesih ettiği takdirde ise yatırmış olduğu kesin teminatı (yıllık kira bedelinin % 6'sı) iade edilmeyerek idareye gelir kaydedilir. Bu durumda ihale idare tarafından belirlenecek bir tarihte yeniden yapılacaktır.

3. Diğer taraftan kendi kusurundan dolayı sözleşmesi fesih edilen işletmeci üzerine ihalelere giremeyeceği yönünde işleticiye bir yıl süre ile men yasağı konularak bu durum Okul Aile Birliği tarafından Müdürlüğümüze yazı ile bildirilecektir.

4. İhaleyi kazanan işletici kantini bizzat çalıştıracak olup, hiçbir surette devir veya temlik yapamaz.

5. Kantinin elektrik ve su tesisatı giderleri ile kantinin elektrik ve su faturaları giderleri yüklenici tarafından karşılanır. Elektrik saati süzme saat olduğundan ve su saati bulunmadığından, ihaleyi kazanan işletici tesisatı yeniler ve abonelikleri üzerine alır.

6. Kantin ihalesini alan yüklenici talep etmesi halinde okul bahçesinde uygun bir alana tüm masraf ve giderler kendisine ait olmak üzere yeni bir kantin alanı gösterilecektir.

6. İş bu şartnameden doğacak bütün vergi ve harçlar ihale üzerinde bırakılan işleticiye aittir.

7. İş bu İhale Şartnamesinden doğacak anlaşmazlıklarda Sakarya Mahkemeleri yetkilidir.

8. İstekli sözleşme imzaladıktan sonra gerçek usulde vergi mükellefi olduğunu kanıtlayan belgeyi l (bir) ay içerisinde Okul Aile Birliğine ibraz edecektir.

MADDE 10. Sözleşme

1. Kiraya verilecek yerler için Okul Aile Birliği Yönetmeliği EK-2’de yer alan Kira Sözleşmesi Örneğine uygun olarak sözleşme düzenlenir.

2. Okul yönetimi, kira sözleşmesinin taraflarca imzalandığı tarihten itibaren onbeş gün içinde, kiralanan yeri kiracıya teslim etmekle yükümlüdür. Bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi hâlinde kiracı, sürenin bitiminden itibaren onbeş gün içinde on gün müddetli bir noter ihtarnamesiyle bildirmek şartıyla taahhüdünden vazgeçebilir. Bu takdirde teminat geri verilir. Kiracı, ihaleye girmek ve teminat vermek için yaptığı masrafları istemeye hak kazanır.

3. Kiralama işleminde ilk yıl kira bedeli ihale bedelidir. İkinci ve izleyen yıllar kira bedelleri Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) yayımlanan Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE-bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde değişim) oranında artırılır. Ancak kira bedelinin tespitine ilişkin önemli ölçüde farklılaşma (öğrenci mevcudunda en az %25 oranında azalış veya artış, kiracının cirosunu önemli derecede etkileyecek Bakanlık tarafından getirilen kısıtlayıcı düzenlemeler) olması halinde, muhammen bedel yeniden tespit edilerek mevcut kiracıya aynı usulle ihale edilerek yeni sözleşme düzenlenir.

4. Birlik ile kiracı arasında düzenlenecek kira sözleşmelerinin bir örneği, okul müdürlüğünce okulun bulunduğu yerdeki defterdarlık veya mal müdürlüğüne gönderilir.

5. İşletme hakkı verilen yerler, kiralama amacı dışında kullanılamaz.

MADDE 11. Sözleşmenin Feshi, İptali ve Kiralanan Yerlerin Tahliyesi

1. Sözleşme süresi içinde;

a) 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık ve aynı Kanunun Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar başlıklı İkinci Kısım Altıncı Bölümünde düzenlenen maddelerdeki suçlardan birinden mahkûm olması,

b) Sağlığa zararlı gıdaların bulundurulması veya satılmasının yetkili mercilerce tespiti,

c) Kiracının veya çalışanların genel ahlaka ve adaba aykırı davranışlarda bulunduğunun inceleme-soruşturma sonucu tespiti,

ç) Kiracının veya çalışanların genel ahlaka ve adaba aykırı görsel ve yazılı yayınlar bulundurması,

d) Kiracının veya çalışanların eğitim ve öğretim ortamını olumsuz etkileyen davranışlarının inceleme-soruşturma sonucu tespiti,

e) Kiracının sözleşme hükümlerinde öngörülen yükümlülüklerini yapılan yazılı bildirime rağmen onbeş gün içinde yerine getirmemesi, hâlinde sözleşme feshedilir.

2. Kira süresinin sona ermesi veya sözleşmenin feshedilmesi hâlinde kiralanan yer tahliye edilmediği takdirde 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 75 inci maddesi uyarınca tahliye edilir.

3. Kiralama sözleşme süresi tamamlanmadan işletmecinin tek taraflı olarak sözleşmeyi feshetmesi veya işletmecinin sözleşme hükümlerine uymaması veya fesih nedenlerinden birinin gerçekleşmesi sebebiyle birlikçe feshedilmesi ya da tarafların mutabakatı ile sözleşmenin feshedilmesi hâlinde yeniden ihale yapılır.

4. Kira süresinin sona ermesi veya sözleşmenin feshi hâlinde taşınmaz tahliye edilmezse, EK2’de yer alan Kira Sözleşmesi Örneğinde öngörülen ceza tahsil edilir. Kiracının fesih talebinde bulunması, kira dönemi sona ermeden faaliyetini durdurması, kiralanan yeri amacı dışında kullanması, taahhüdünü sözleşme hükümlerine uygun olarak yerine getirmemesi veya izin ve ruhsatların her ne sebeple olursa olsun iptal edilmesi hâllerinde kira sözleşmesi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 62. maddesine göre tebligat yapmaya gerek kalmaksızın birlik tarafından feshedilerek kesin teminatı gelir kaydedilir ve cari yıl/ay kira bedeli tazminat olarak tahsil edilir. Sözleşmenin feshedildiği tarihten sonraki döneme ilişkin varsa alınan kira bedeli öncelikle kiracıdan alınacak tazminata mahsup edilir.

5. 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 83 ve 84 üncü maddelerinde belirtilen yasak fiil ve davranışlarda bulundukları anlaşılan kiracılar hakkında aynı Kanunun 84 üncü maddesi uyarınca yapılan ihalelerden bir yıl yasaklama kararı verilir ve yasaklanan kişiler yasaklama süresi içinde yapılacak ihalelere katılamazlar.

MADDE 12. Hüküm Bulunmayan Haller

1. Hüküm bulunmayan hâllerde 14.6.1973 tarihli ve 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu, Borçlar Kanunu, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Sakarya Geyve Atatürk Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)