"Kanlı Para" Adlı Tehlikeli Oyun Hakkında Bilgilendirme

 

VELİLERİMİZE MEKTUP

 

Sayın Velimiz, Bu veli mektubumuzda sizlere KANLI PARA oyunundan bahsedeceğiz. Bu "oyun" olarak ifade edilse de çocuklarımıza ciddi zararlar veriyor. Son zamanlarda gündem de olan bu tehlikeli oyun sosyal medyada yaygınlaşmış ve birçok çocuğa zarar vermiştir. Oyunun son dönemde okulumuzda da sayısı azımsanmayacak kadar öğrencimize zarar verdiğini bilmekteyiz.

Bu tehlikeli oyunda eklemler ve parmaklar kanayana kadar oyuna devam ediliyor. Böylece şiddet içeren bir oyun oynanmış oluyor. Çocukların elleri, eklem yerleri kanıyor. Sağlık açısından kanayan eller bulaşıcı hastalıklara zemin hazırlıyor. Ayrıca eklemlerde kalıcı hasarlar verebiliyor.

Sosyal medya aracılığıyla yaygınlaşan oyunun taktiklerini çocuklar sosyal medya ile paylaşarak birbirlerine meydan okuyorlar. Okulumuzda oynanmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz fakat okul dışında da bu oyun oynanmaya devam ediliyor.

Kıymetli velilerimiz, çocuklarımızı korumak için bu tehlikeli oyunun önüne geçmemiz gerekiyor. Peki, siz veliler bu konuda neler yapabilirsiniz:

 

  •     Çocuklarımızın sosyal medyada izlediği içerikleri kontrol edelim. 

  •     Oyunu özendirici paylaşımları ve paylaşım yapan hesapları şikâyet edip daha fazla kişiye ulaşmalarını engelleyelim.

  • Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Kayseri Develi Pembe - Cesarettin Kocatürk Ortaokulu

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)