Kan Bağışı

Kızılay işbirliği ile sosyal sorumluluklarımızı hatırlatmak amacıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kızılay işbirliği ile sosyal sorumluluklarımızı hatırlatmak amacıyla kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, ülkemizde yıllık kan bağış oranının çok düşük olduğunu göstermektedir. Oysaki kan üretilemeyen bir dokudur ve  tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Kan bağışı ile, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkilemektedir. Kan verildiğinde vücut yeni kan üretir bu da bizim daha sağlıklı ve daha güçlü bir savunma mekanizmasına sahip olmamızı sağlar. Bu anlamda anlamda kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir.

       Kan Bağışı Yaşam İçin Yapılan Bir Armağandır.

       Biz de “Kaymakamlık onayı ve Kızılay işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz kampanyayla; öğrenci-öğretmen ve velilerimizle birlikte hayati önem taşıyan kan bağışının önemini vurgulamayı amaçladık. Kampanyamıza beklediğimizden büyük bir ilgi gösterildi.

       Sadece veliler, öğrenci ve öğretmenlerimiz değil kampanyamızı duyan vatandaşlarımız da bağışta bulundular. Kan bağışından önce yapılan muayenelerde tansiyon, şeker gibi rahatsızlığı olanlar da belirlendi.” dedi.

        Kampanya kapsamında 35 kişinin kan bağışında bulunduğunu belirten Kızılay yetkilileri; böylesi önemli bir konuya özellikle okulların ve dolayısıyla öğrenci ve öğretmenlerin ilgi göstermesinin önemli olduğunu, bu tür etkinliklerin yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladılar.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Eskişehir Odunpazarı Şehit Hasan Önal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Resimsiz
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)