Kalecik Avrupa Gemisinde Projemiz Tamamlandı

2018 teklif çağrısı döneminde Kalecik ŞEHİT Mehmet Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak başvurmuş olduğumuz 'KALECİK AVRUPA GEMİSİNDE'' isimli ve 2018-1-TR01-KA102-051024 numaralı ERASMUS+ KA102 kapsamındaki projemiz Türk Ulusal Ajans'ı tarafından hibe almaya hak kazanmıştır. 01.08.2018-31.07.2019 tarihleri arasında hayata geçirdiğimiz projemiz kapsamında 2 ana yurtdışı staj faaliyeti düzenlenmiştir. İlk hareketliliğimiz okulumuz bilişim teknolojileri alanından 10 öğrenci ve 2 refakatçi öğretmenimizin katılımı ile Polonya'da Aviva Poland – Vocational Training-kurumu ev sahipliğinde 14.04.2019-27.04.2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen  C SHARP FORM VERİTABANI UYGULAMALARI stajıdır. İkinci hareketliliğimiz ise okulumuz çocuk gelişimi alanından 10 öğrenci ve 2 refakatçi öğretmenimizin katılımı ile 26.05.2019-08.06.2019 tarihleri arasında Romanya'da GRADANITA BLUE BELL SRL Kurumu ev sahipliğinde gerçekleştirilen ERKEN ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE DUYU BÜTÜNLEME AKTİVİTELERİ stajıdır. Katılımcı öğrencilerimiz Bilişim Teknolojisi ve Çocuk Gelişimi alanlarında okuyan 10 ve 11. sınıf öğrencilerdir.

Bilişim teknolojileri alan öğrencilerimiz .net kütüphanesi ile entegre edilerek tüm dillerle ortak platformda programlanabilen nesne yönelimli bir yazılım dili olan C# (CSharp) programlama dilinde uygulamalar yapmış ve edindikleri bilgi ve beceriler ile gelecekte işletmelerin ihtiyaç duyduğu nitelikli birer yazılımcı olma yolunda ilerlemişlerdir.

Çocuk gelişimi alan öğrencilerimiz çocuğun motor becerilerinin gelişimi, vücut farkındalığı, el göz koordinasyonu sağlama,  konuşma,  dikkat,  günlük yaşam aktiviteleri, davranış ve akademik başarısı üzerinde pozitif etkilere sahip olan duyu bütünleme aktiviteleri konulu staj programı çerçevesinde gelecekte mesleklerinde klasik yöntemlerin dışında öğrencilerini yeni geliştirilen yaklaşımlarla destekleyebilecek bilgi ve becerileri gerçek iş ortamlarında kazanma fırsatı bulmuştur.

Projemiz kapsamında Romanya ve Polonya'da gerçekleştirilen hareketlilikler öğrencilerimizi mesleki açıdan olduğu kadar sosyal, kültürel ve dilsel açıdan da desteklemiş; öğrencilerimize Avrupa kültürünü benimsetmiş , farklı kültürler ile etkileşime girerek vizyonlarını geliştirme fırsatı sunmuştur.

Haberin devamını okumak için buraya tıklayınız.

Ankara Kalecik Kalecik Şehit Mehmet Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yorumlar (0)
Yorumunuz en az 10 karakter olmalıdır.(0)